Prezidentka Čaputová zaslala britskej kráľovnej Alžbete II. sústrastný telegram

0
Prezidentka Čaputová zaslala britskej kráľovnej Alžbete II. sústrastný telegram

9.4.2021 (Webnoviny.sk) – Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová v piatok 9. apríla zaslala sústrastný telegram britskej kráľovnej Alžbete II. v súvislosti s úmrtím Jeho kráľovskej Výsosti princa Filipa – vojvodu z Edinburghu.

Prezidentka zdôraznila, že vojvoda z Edinburghu bol nezastupiteľnou oporou britskej monarchie a jeho oddanosť verejnej službe bola vzorom pre občanov Spojeného kráľovstva. V tlačovej správe o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

„Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu, ktorá vznikla z jeho iniciatívy, inšpirovala mnoho mladých ľudí po celom svete, vrátane mnohých Sloveniek a Slovákov. Pomohla im objaviť svoj potenciál, rozvinúť svoj talent a uspieť v dosahovaní svojich snov a cieľov,“ uviedla prezidentka, ktorá vyjadrila úprimnú sústrasť nielen kráľovnej Alžbete II., ale aj smútiacej rodine, blízkym a všetkým občanom Spojeného kráľovstva vo vlastnom mene, ako aj v mene občanov SR.

Viac k témam: kondolencia, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezidentka Čaputová zaslala britskej kráľovnej Alžbete II. sústrastný telegram © SITA Všetky práva vyhradené.

žiadne príspevky na zobrazenie