Prezidentka odmietla žiadosť o stretnutie s členmi Smeru-SD, nie je vyšetrovací orgán

0
Prezidentka odmietla žiadosť o stretnutie s členmi Smeru-SD, nie je vyšetrovací orgán

15.2.2022 (Webnoviny.sk) – Prezidentka nie je vyšetrovací orgán a ani orgán dozoru nad vyšetrovaním. Hovorca hlavy štátu Martin Strižinec tak pre agentúru SITA reagoval na žiadosť podpredsedu parlamentu Juraja Blanára (Smer-SD) a predsedu parlamentného výboru na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby Mariána Saloňa (Smer-SD) o stretnutie s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

Manipulácie s trestnými konaniami

Predstavitelia strany Smer-sociálna demokracia (Smer-SD) o prijatie požiadali v súvislosti s uznesením Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky (GP SR) zo dňa 4. februára 2022 „ o manipuláciách s trestnými konaniami, ktoré sa dostali do rozsahu likvidujúceho právny štát na Slovensku“.

Predmetom rozhovoru mali byť informácie o údajných manipuláciách so spismi popísané v uznesení GP zo dňa 4. februára.2022. Je teda zjavné, že generálna prokuratúra predmetnými informáciami disponuje a je aj jediná oprávnená sa nimi zaoberať,“ uviedol Strižinec.

Úloha zničiť opozíciu

Predseda Smeru-SD Robert Fico v pondelok 14. februára na tlačovej konferencii hovoril o uznesení generálnej prokuratúry, ktorá zamietla sťažnosť elitných vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) proti uzneseniu o ich obvinení Úradom inšpekčnej služby.

Podľa Fica na NAKA pôsobí ako organizovaná skupina vrátane celého radu prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorí dlhodobo manipulujú trestné konanie a za úlohu dostali zničiť opozíciu a Smer-SD.

Zdroj: Webnoviny.sk – Prezidentka odmietla žiadosť o stretnutie s členmi Smeru-SD, nie je vyšetrovací orgán © SITA Všetky práva vyhradené.

žiadne príspevky na zobrazenie