Pripravte vašu pleť na príchod jesene

0
Pripravte vašu pleť na príchod jesene
Foto: unsplash.com, Kalos Skincare

Prichádza jeseň a s ňou aj ťažké obdobie pre našu pleť. Čas slnka a pekného počasia je preč, prichádzajú vietor, dážď a výkyvy teploty. Pripravte sa vopred a doprajte vašej pleti a perám dostatočnú starostlivosť, aby neboli suché ani popraskané.

Každá pleť je iná a vyžaduje rôzny prístup k ošetrovaniu. Pravdepodobne budete na vašej pokožke cítiť pnutie, sucho a dokonca vám môžu prekážať kozmetické príspevky, ktoré ste používali v lete. Čo s tým?

1. Opaľovací krém zatiaľ neodkladajte

Jesenné slnko dokáže byť klamlivé. Keďže nesvieti tak dlho, ako v lete, máme dojem, že sa pred ním netreba chrániť. Opak je však pravdou, a to dokonca aj počas dní, keď je pod mrakom. Ak nechcete používať opaľovací krém, siahnite po podkladovom make-upe s ochranným faktorom. Vyberte si napríklad niektorý z kozmetiky AVON.

pery
foto: pexels.com

2. Starostlivo si vyberte hydratačný krém

Ľahký hydratačný krém, ktorý sa nosieva v lete, je vhodné nahradiť ťažším a mastnejším. Mal by byť hustejší, aby pleti dodal potrebnú hydratáciu. Ďalšou možnosťou, ako napomôcť pokožke vyrovnať sa s príchodom jesene, je nočná hydratačná maska. Prelistujte si Oriflame katalóg a nájdite najvhodnejší krém pre vašu pleť v závislosti od vášho veku.

3. Peeling áno, ale len jemný

Vysušovanie pokožky prináša aj viac odumretých buniek. Preto je vhodné pleť pred nanesením hydratačného krému zbaviť starej odumretej kože. Ale pozor, ak to neurobíte šetrne, pokožku podráždite. Peeling by sa mal vykonávať raz do týždňa a následne je vhodné naniesť hydratačný krém. V katalógu Avon nájdete napríklad špeciálnu čistiacu a detoxikačnú masku vyrobenú v Kórei.

4. Venujte pozornosť vašim očiam

Koža okolo očí je veľmi jemná a zraniteľná. Na stránkach Oriflame online môžete nájsť vhodné ošetrujúce krémy, ktoré sú určené práve pre túto oblasť. Vhodnou ochranou sú aj slnečné okuliare, ktoré pokožku chránia pred UV žiarením.

5. Aj pery si zaslúžia starostlivosť

Leto sa na perách dokáže poriadne podpísať. Často sú suché a popraskané. Preto im treba dopriať hydratáciu, aby boli mäkké a jemné.

Nezabúdajte, že každá pleť môže na prípravok zareagovať rôzne. Preto na sebe nové prípravky testujte postupne a nie všetky naraz. Doprajte pleti, aby si na novinky zvykla.

Foto: unsplash.com

žiadne príspevky na zobrazenie