Reese Witherspoon je najbohatšou herečkou na svete

0

Rok 2021 prial po finančnej stránke viacerým známym ženám z oblasti hudby, filmu a šoubiznisu. Niektoré z nich sa dokonca zaradili medzi najbohatšie ženy sveta. Príkladom je Reese Witherspoon, ktorej sa v priebehu roka podarilo zarobiť obrovský balík a stať sa najbohatšou herečkou na svete.

Reese Witherspoon sa prihlásila o slovo krátko po tom, čo poradie najbohatších žien planéty premiešala speváčka Rihanna. Herečke, ktorú preslávil najmä film Pravá blondínka, sa síce nepodarilo zarobiť toľko ako barbadoskej kráľovnej pódií, no medzi kolegyňami z filmového plátna zatiaľ nenájde nikoho s tučnejším kontom. Hlavné úlohy vo filmoch ale zďaleka nie sú jediným zdrojom príjmov, ktoré zvýšili hodnotu jej majetku na 400 mil. USD.

Úspešný predaj podielu vo firme Hello Sunshine

Obľúbená herečka zarábala slušné milióny už niekoľko rokov. Jej príjmy sa výrazne zvýšili po založení mediálnej firmy Pacific Standard, ktorá sa 4 roky po založení premenovala na Hello Sunshine. Tá od roku 2016 vyprodukovala hneď niekoľko úspešných relácií a príbehov zameraných na životy silných a priebojných žien. Úspechy tejto spoločnosti si všimli aj čelní predstavitelia kapitálovej firmy The Blackstone Group, ktorí jej ponúkli odkúpenie väčšieho  podielu. Reese na ich ponuku pristála a časť Hello Sunshine predala. Predaj jej vyniesol 120 mil. USD, vďaka čomu sa jej majetok zvýšil na spomínaných 400 mil. USD. Navyše, v Hello Sunshine naďalej vlastní 18 % podiel a pôsobí ako producentka.

Jedna z najlepšie platených hviezd v Hollywoode

Nebyť predaja podielu v spoločnosti Hello Sunshine, Reese by aj tak disponovala majetkom vo výške desiatok až stoviek miliónov dolárov. Počas 30-ročnej kariéry totiž natočila viacero úspešných filmov, za ktoré zinkasovala obrovské peniaze, čo potvrdzujú honoráre vo výške 1 mil. USD za jedinú natočenú časť v seriáli. V roku 2007 sa dokonca stala najlepšie platenou herečkou v Hollywoode. Okrem toho sa venuje produkcii relácií a filmových snímkov, ktoré bodujú v USA aj v zahraničí. K tým najlepšie plateným patrí The Morning Show, na ktorej sa podieľa ako producentka aj účinkujúca. Každá časť v tejto relácii vysielanej na Apple TV+ obohatí jej konto o 1,2 mil. USD.

Najznámejšie filmy, kde hrá Reese Witherspoon:

– Veľmi nebezpečné známosti (1999)

– Americké psycho (2000)

– Pravá blondínka (2001)

– Dievča na roztrhanie (2002)

– Walk the Line (2005)

– Voda pre slony (2011)

– Mud (2012)

– Divočina (2014)

Úspešne boduje aj na americkom knižnom trhu

Široké spektrum aktivít a z nich plynúce miliónové príjmy dopĺňa aj Reese´s Book Club. Ide o stále rastúci knižný klub, ktorý sa zaoberá predajom kníh so ženskými hrdinkami. Väčšina kníh, ktoré sa objavujú v ponuke, sú adaptácie románov od ženských autoriek, na ktoré boli natočené aj úspešné filmové príbehy. Aj vďaka tomu sa viac ako 40 knižných titulov dostalo medzi bestsellery New York Times. Zvyšovať čísla predaja a tým aj celkovú hodnotu klubu pomáhajú Reese´s Book Club viac ako 2 milióny sledovateľov, ktorí sú zároveň fanúšikmi filmov, kde Reese účinkovala.

Úspech Reese Witherspoon a jej obrovský kus práce pre rozvoj filmového a knižného trhu zameraného na ženské príbehy sa nezaobišiel bez niekoľkých prestížnych ocenení. 3 z nich sa jej podarilo získať v roku 2006, kedy si vďaka účinkovaniu vo filme Walk the Line prebrala Oscara za najlepší herecký výkon v hlavnej úlohe. Za rovnaký filmový počin získala aj Zlatý glóbus a prestížnu Cenu BAFTA. Navyše, od roku 2010 má na Hollywoodskom chodníku slávy svoju vlastnú hviezdu.

Prečítajte si aj: Najúspešnejšie oscarové herečky a ich najlepšie filmy

žiadne príspevky na zobrazenie