Rusko nevie nájsť oblasti pre kompromis, mierové rokovania s Ukrajinou sú pozastavené

0
Rusko nevie nájsť oblasti pre kompromis, mierové rokovania s Ukrajinou sú pozastavené

17.5.2022 (Webnoviny.sk) – Terajšie prerušenie mierových rokovaní medzi Ukrajinou a Ruskom podľa Kyjeva zavinila neschopnosť Moskvy nájsť oblasti pre kompromis. „Proces vyjednávania je zastavený,“ uviedol poradca ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Mychajlo Podoľak vo vyhlásení, ktoré zverejnil úrad prezidenta.

Podoľak, ktorý je zároveň hlavným vyjednávačom Kyjiva na rokovaniach s ruskou delegáciou, povedal, že sa nezdá, že Rusko pochopilo, že vojna „už neprebieha podľa jeho pravidiel, jeho časového harmonogramu a jeho plánov„. Informuje o tom portál bbc.com.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Strategickým cieľom Rusov je: všetko alebo nič,“ povedal Podoľak, čím naznačil, že na strane Moskvy zatiaľ neexistuje priestor pre flexibilitu. Rozhovory medzi Ruskom a Ukrajinou od 24. februára, čiže od začiatku ruskej invázie, sa konali pravidelne, a to osobne aj prostredníctvom videohovorov. Doteraz však nepriniesli žiadny pozitívny výsledok.

Námestník ruského ministra zahraničných vecí Andrej Rudenko potvrdil, že v súčasnosti sa mierové vyjednávania nekonajú „v žiadnej forme“. Podľa neho Ukrajina „prakticky odišla z rokovaní“.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko nevie nájsť oblasti pre kompromis, mierové rokovania s Ukrajinou sú pozastavené © SITA Všetky práva vyhradené.

žiadne príspevky na zobrazenie