Šimečka navštívi Ukrajinu, absolvuje rokovania s predstaviteľmi vlády krajiny či navštívi nemocnicu

0
Šimečka navštívi Ukrajinu, absolvuje rokovania s predstaviteľmi vlády krajiny či navštívi nemocnicu

11.3.2022 (Webnoviny.sk) – Podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka spolu s europoslancami z Nemecka, Španielska, Rumunska a Litvy v piatok navštívi Ukrajinu. Ako informoval v tlačovej správe, počas návštevy absolvuje rokovania s predstaviteľmi ukrajinského parlamentu, vlády, miestnych samospráv a občianskej spoločnosti. Súčasťou programu je tiež návšteva nemocnice a stretnutie so študentmi a utečencami z vojnou najviac zasiahnutých oblastí Ukrajiny.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

„Ukrajinci dnes bojujú a zomierajú za európske hodnoty. Milióny z nich prišli o svoje domovy a mnohí aj o život len preto, že si chceli slobodne vybrať svoju budúcnosť,“ vyhlásil Šimečka. Ruskú vojenskú agresiu je podľa neho potrebné čo najskôr zastaviť, pričom Ukrajina potrebuje maximálnu pomoc.

Šimečka zároveň vyzdvihol doterajšie odhodlanie Európskej únie a špeciálne Slovenska pomôcť Ukrajine. Zdôraznil však, že musíme robiť ešte viac.

„Rýchlosť reakcie, rozsah sankcií voči Rusku a spektrum humanitárnej, finančnej, diplomatickej aj vojenskej pomoci Ukrajine sú zo strany EÚ bezprecedentné. Rovnako vzopätie občianskej spoločnosti a samospráv na Slovensku, ktoré v týchto dňoch robia všetko preto, aby státisíce utečencov z Ukrajiny našli u nás bezpečie, prístrešok aj podmienky pre lepšiu budúcnosť,“ skonštatoval s tým, že úsilie je potrebné ešte zvýšiť najmä na politickej úrovni. „Ukrajina potrebuje napríklad dostať jasnú víziu členstva v EÚ,“ dodal podpredseda europarlamentu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Šimečka navštívi Ukrajinu, absolvuje rokovania s predstaviteľmi vlády krajiny či navštívi nemocnicu © SITA Všetky práva vyhradené.

žiadne príspevky na zobrazenie