Slováci si chcú predĺžiť leto na terasách a záhradkách. Nákup ohrievačov sa strojnásobil

0
Slováci si chcú predĺžiť leto na terasách a záhradkách. Nákup ohrievačov sa strojnásobil

Tohtoročné leto v Európe lámalo teplotné rekordy a stalo sa najteplejším v histórii meraní. Vďaka vlne mimoriadne chladného počasia, ktoré k nám zavítalo na konci augusta, sme na internete nakupovali v predstihu ohrievače.

Trojnásobný nárast oproti minulému roku zaznamenala na internete kategória ohrievačov nasledovaná kategóriami kachlí a krbov. Vysoký záujem tlačí cenu ohrievačov smerom hore. Slováci sa tak začali pripravovať na chladnejšie jesenné počasie tento rok v rekordnom predstihu. Vyplýva to z dát nákupného poradcu Heureka.

Augustové ochladenie trvalo viac dní za sebou, čo častokrát prinútilo ľudí siahnuť po ohrievačoch už na konci prázdnin. „Sezóna spomínaných kategórií začala na internete tento rok podstatne skôr. Nie je to však len o počasí, augustový nárast o vyše 300 % súvisí aj so zmenou nákupného správania spojeného s pandémiou,” hovorí Michal Buzek, šéf analytikov nákupného poradcu Heureka a dodáva, ”ľudia už vlani investovali do svojich chalúp, kde
trávia oveľa viac času.

Pre návštevníkov terás

A samozrejme to isté platí aj pre gastro prevádzky, ktoré sa snažia spríjemniť zákazníkom návštevu terás v chladnejšom počasí. Dnes sa ľudia vyhýbajú interiérom a viac hľadia na svoju bezpečnosť ako na počasie, a preto je sezóna prevádzkovania terás oproti minulosti oveľa dlhšia.”

Jeho slová potvrdzuje aj skutočnosť, že už minuloročná hlavná sezóna v predaji kategórie ohrievačov bola dvojnásobná v porovnaní s rokom 2019. Trend potvrdzuje ďalší nárast takmer o tretinu za prvých 8 mesiacov tohto roka.

Cena sa znižuje

“Cena infražiaričov sa za posledné roky na rozdiel od plynových ohrievačov znižuje. Pre zvýšený dopyt výpredaje už nie sú tak časté. Dokonca najnižšia zaznamenaná cena jedného z najpopulárnejších plynových ohrievačov je oproti obdobiu pred pandémiou aktuálne vyššia o takmer 20 %,” hovorí Michal Buzek a dodáva, “jednoznačne sú však ceny pri štarte zimnej sezóny najvyššie. Vďaka funkcii stráženia ceny si však viete kúpiť vybraný produkt vďaka Heureke počas roka výrazne lacnejšie.”

Ako si vybrať správny typ ohrievača?

Ohrievače môžu byť elektrické alebo plynové. Plynové ohrievače sú najpopulárnejšie, pretože majú nižšie náklady na prevádzku. Elektrické ohrievače vyhrievajú prúdiaci vzduch alebo fungujú na princípe infražiarenia. Infražiariče zahrievajú osoby, predmety i povrch celej miestnosti, budete sa cítiť príjemne, aj keď bude teplota okolitého vzduchu nižšia. Práve infražiariče sú druhým najpopulár- nejším typom ohrievačov medzi zákazníkmi.

Heureka

Heureka pomáha ľuďom nakupovať jednoduchšie, bezpečnejšie a s prehľadom. Heureka.sk je najväčší nákupný poradca a cenový porovnávač na slovenskom a českom internete. Patrí stabilne medzi 10 najnavštevovanejších webov na Slovensku a mesačne ju navštívi viac ako 1,9 milióna unikátnych užívateľov (AimMonitor). Zákazníci na slovenskej Heureke vyberajú a porovnávajú produkty z ponuky viac ako 38-tisíc internetových obchodov.

Heureka Group

Heureka Group je najväčší cenový porovnávač v Európe. Skupina Heureka Group, to je 9 krajín strednej a východnej Európy, 23 miliónov unikátnych návštevníkov mesačne a ponuka z viac než 55- tisíc internetových obchodov. Do Heureka Group patrí okrem českej a slovenskej Heureky aj maďarský Árukereső.hu, rumunský Compari.ro, bulharský Pazaruvaj.com, slovinský Ceneje.si, chorvátsky Jeftinije.hr, srbské Idealno.rs a bosniansky Idealno.ba.

Foto: heatscope.com

žiadne príspevky na zobrazenie