Šťavnatá mrkvová torta – úplne jednoduchá a fantasticky chutná

0
Šťavnatá mrkvová torta – úplne jednoduchá a fantasticky chutná

Ak chcete, aby sa vaši hostia rozplývali z najlepšej a najšťavnatejšej torty na svete, prinášame vám top recept na šťavnatú mrkvovú tortu. Môžete si byť isté, že nasledujúci recept zvládnete ľahko, bude zdravý a neskutočne chutný. 

Kúzlo mrkvovej torty je v tom, že obsahuje až kilo šťavnatej mrkvy a necháte ju postáť cez noc. Na druhý deň je ešte lepšia a na tretí najlepšia. Pri tomto recepte, žiaľ, nehrozí, aby vydržal doma tri dni. U nás počas oslavy zmizla ihneď zo stola.

Čo budete potrebovať?

1 hrnček = 250 ml

Na cesto

  • 4 hrnčeky mrkvy (môžete postrúhať, ja som ju pre rýchlosť zmixovala v robote)
  • 2 hrnčeky múky (1 celozrnná, 1 polohrubá, možno urobiť aj ako čisto celozrnnú variantu)
  • 4 vajcia
  • 3/4 hrnčeka oleja (dala som repkový)
  • 1 hrnček na jemno nasekaných vlašských orechov
  • 2 lyžičky prášku do pečiva (najlepšie BIO)
  • 1/2 lyžičky soli (ak robíte pre deti možno vynechať)
  • 1 hrnček prírodného cukru (možno nahradiť alternatívnymi sladidlami)
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu (keď nemáte, tak 1 prírodný vanilkový cukor)
  • 1 lyžičku škorice (alebo podľa chuti)

Na krém

  • 2 kelímky mascarpone (dohromady 500g, majú napríklad v Lidl)
  • 125g zmäknutého masla
  • 1 téglik hustejšej kyslej smotany (asi 200g)
  • 2 lyžice medu (jednoducho ho trochu osladiť)

Prečítajte si: Nepečená čučoriedková torta poteší malých aj veľkých

Postup

  1. Ušľahajte vajcia s prírodným cukrom (alebo iným sladidlom) a olejom.
  2. Potom pridajte všetky ostatné ingrediencie. Orechy nasekajte najlepšie na jemno, mrkvu tiež.
  3. Pečte v okrúhlej tortovej forme asi na 180 stupňov. My sme piekli polhodinu, následne ešte jeden korpus o 10 minút dlhšie, lebo v strede ostal vlhký.
  4. Krém si vytvoríte jednoducho – zmixujete mascarponee, kyslú smotanu, maslo a med. Nakoľko to osladíte je len na vás. Ideálne je krém ochutiť ozaj jemne. Ja som pridávala do krému aj jeden tvaroh, pretože som robila dve poschodia a nemala som dostatok mascarpone.
  5. Potom, čo krém nanesiete na tortu, (časť aj do vnútra, pomedzi to ovocie podľa fantázie), zachlaďte ho, aby stuhol. Mne po pár hodinách jemne zažltol, tak som následne pridala ešte ďalšiu nepravidelnú vrstvu krému.

Ako ozdobiť tortu?

Je to na vašej fantázii a aktuálnom obsahu chladničky. Ja som zdobila čerstvým ovocím vďaka letnej sezóne. Jahody, čučoriedky, černice…

Keď ochutnáte túto tortu, už sa nikdy nebudete chcieť vrátiť ku klasickému korpusu…

Dobrú chuť želáme!

Inšpirácia: varilamyslicka.cz

žiadne príspevky na zobrazenie