Štyri osoby, ktoré o nás vedia úplne všetko

0
Štyri osoby, ktoré o nás vedia úplne všetko
pixabay.com

Milé ženy, žienky, dievčatá, slečny,

sme tou nežnejšou, krajšou ale aj odolnejšom a silnejšou časťou ľudstva. To je fakt. Vtipy o zomierajúcich chlapoch na soplík nie sú vtipy, to je realita. Hoaxy o matke dvíhajúcej auto, pod ktorým je dieťa, tiež nie sú hoaxy, ale pravda.

Máme však aj svoje slabšie a jemnejšie stránky. Máme svoje túžby, želania, svoje ciele, ktoré občas musíme odložiť a niekedy aj úplne zabaliť. Žiadna z nás by však nikdy nemala zabudnúť na to, kto je.

Píšem kto, nie kým. Sme tým, čím nás iní potrebujú – sme dcéry, sestry, manželky, mamy, zamestnankyne a máme kopec iných úloh, ktoré život tak akosi prináša so sebou. Ale kto skutočne sme, vieme len my a zopár vyvolených na svete:

Mama

Prvý, kto o nás vie asi všetko, sú naše vlastné mamy. S tým nič nenarobíme. Náš holý zadok videli ako prvé na svete a preto majú utkvelú predstavu, že majú právo ho vidieť, kedykoľvek budú chcieť. Slovo súkromie im v tomto prípade nič nehovorí. Hneváme sa na to, ale to nás prejde, keď porodíme vlastné deti. Vtedy pochopíme všetko.

priatelky
Foto: pixabay.com

Kamarátka

Druhý, kto o nás vie skoro všetko, je naša spriaznená ženská duša. A je jedno, či to je najlepšia kamoška, vlastná sestra, alebo super kolegyňa v práci. Úprimne, s vlastnou sestrou si to vydiskutujete obyčajne už ďaleko za prahom dospelosti a kolegyne v práci sú väčšinou všetko možné, len nie spriaznené duše. Zostávajú tie najlepšie kamošky. Baby, budujte si kamarátstva zo škôlky, z pieskoviska na sídlisku, z družiny na základnej, jednoducho všade, kde sa dá, pretože taká spriaznená ženská duša je na nezaplatenie. Častokrát to bude ten jediný človek, ktorý vie, aké vložky používate a pôjde vám ich bez hanby kúpiť.

Chcete sa vzdelať, zabaviť a zažiť atmosféru súdržnosti na jednom mieste? Dnes je posledný deň registrćie na podujatie Pre zdravie ženy!

Partner

A kto je tretí, kto by mal o nás vedieť všetko? No predsa náš muž. Teda ak už nejakého máme. Alebo priateľ, ak ešte nepreskočil do škatuľky manžel. Ak ste takého našli, milé dámy, držte si ho zubami – nechtami, slepačou polievkou, chrumkavým rezňom a štrúdľou uklohnenou podľa zlatého rodinného receptu. Taký chlap je výhra v lotérii na celý život. Má síce odlišnú predstavu o tom, ako funguje ten náš ženský svet a občas nechápe, prečo sa meníte zo zlatej ženy na štekavú mrchu.

par
Foto: pixabay.com

Napriek tomu vás bude milovať, ochraňovať, starať sa o vás, pretože:

– ráno ste tak chutne strapatá
– pri odpití z kávy vám zostávajú milé fúziky
– pri obliekaní tak srandovne poskakujete
– keď jete čokoládu, zababrete si ňou celé ústa
– svoju obľúbenú pieseň spievate na plné ústa
– zo spánku roztomilo chrapkáte
– a pre veľa iných podstatných dôvodov.

My samé

A je tu ešte niekto, kto by mal o vás vedieť všetko – a to ste my samé. Nie vždy sa však zadarí. Viem to z vlastnej skúsenosti. Keď som bola na materskej a nejaká nová osoba v mojej blízkosti sa ma dobrosrdečne spýtala, čo ma baví a čo rada robím, pozerala som ako chrobák Truhlík na nový náter.

V duchu som si povedala – čo jej hrabe, veď som na materskej, to snáď hovorí za všetko. Napriek tomu som sa snažila vypátrať v hlave myšlienku, ktorá by mi napovedala, čo okrem utierania zadkov, sopľov a riadov rada robím.

Nechajte si našepkať, kto ste

Pátranie bolo neúspešné, nenašla som nič, čo by sa nespájalo s prácou šťastnej maminy a otroka domácnosti. V takýchto prípadoch si zavolajte nejakú vašu spriaznenú dušu a nechajte si našepkať, kto ste. Nechajte sa vytiahnuť na vystúpenie Roba Kazíka s mamou, utekajte na koncert obľúbenej skupiny s kamoškou, pozvite sestru na víkend k vašim a prespite v detskej izbe.

Dajte deti ku svokre a vyberte sa na wellnes víkend s drahým, rezňom a štrúdľou udržiavaným manželom. Straste zo seba všetky tituly a sociálne role, ktoré vám prischli, a buďte sama sebou, „obyčajnou“ ženou. Aspoň občas a na chvíľu. A nezabudnite si to všetko zoskenovať a poriadne uložiť na základnom hardisku, aby ste nikdy nezabudli, kto ste.

wellness
foto: pixabay.com

Prečo nás muži milujú

Niekde som čítala vtip, kde sa manžel sťažuje:
„Moja žena utráca strašné peniaze za šaty, topánky a kaderníčku. Ako keby nevedela, že ju mám najradšej nahú, bosú a strapatú“.

Ponaučenia z tejto úsmevnej a dokonale pravdivej historky sú dve.

1. Muži nás milujú preto, že sme ženy

Ešte som nestretla chlapa, ktorý by „žral“ vedúcu výpočtového strediska, manažérku ľudských zdrojov, predavačku v drogérii či výrobkyňu prírodnej kozmetiky len preto, že je vedúca, manažérka, predavačka či výrobkyňa aj keby bola škaredá, hlúpa, vypatlaná sliepočka. Samozrejme bavíme sa tu o normálnych chlapoch, nie o niekom, kto potrebuje „reprezentatívny doprovod“ na reprezentatívnom stretnutí, ale doma by to nechcel.

Váš chlap vás bude milovať preto, aká ste, nie preto, že máte na sebe handry značky Dolce dogabaná. Je mu jedno, že chodíte v opätkoch na úrovni žirafej hlavy, ale ocení objatie, keď sa vráti unavený z práce. A na kaderníčku pokojne zabudnite, chlapi majú aj tak najradšej dlhé rozpustené vlasy, ktoré vám voľne poletujú vo vetre.

2. Buďme sami sebou

Ja viem, že strašné klišé a do nemoty opakovaná veta, ale je prudko pravdivá. Ako už bolo napísané, milé dámy, ak už nakupujete topánky, oblečenie, či kaderníčkujete, robte to pre seba, pre svoju radosť, chlapom je to aj tak jedno. Preto všetko, čo robíte, by malo v prvom rade tešiť vás. Veď aj z umývania riadu sa dá tešiť, keď si predstavíte, ako si na ten vyleštený tanier naložíte tú úžasnú čokoládovú tortu, čo ste si kúpili po ceste domov. A ako Vám stúpne nálada, keď ju spráskate pri šálke kávy.

No, neusmievate sa už teraz? Takže čo? Pri robení radosti všetkým ostatným okolo vás, nezabúdajte urobiť radosť aj sebe. Veď aká žena je najkrajšia? No predsa usmiata, nahá, bosá a strapatá :).

Jarmila Komnatanová

Foto: pixabay.com

žiadne príspevky na zobrazenie