Svet sociálnych sietí:Koľko stories by sme denne mali dať na Instagram?

0
Svet sociálnych sietí:Koľko stories by sme denne mali dať na Instagram?
Zdroj: Unsplash.com

Chcete sa zviditeľniť, no nepotrebujete spamovať ľudí? Vytváranie a publikovanie instagramových stories je relatívne jednoduché. No určiť si počet, ktorý by sme za deň mali zavesiť na sociálnu sieť, je už troška ťažší oriešok.

Radšej kvalitu, nie kvantitu

To, že môžete za sebou publikovať 20 stories a viac, ešte neznamená, že to tak naozaj musíte robiť. Vašich followerov by to mohlo odradiť. Namiesto toho, aby sa dostali k veciam, ktoré ich zaujímajú, sa najprv musia preklikať cez množstvo nepodstatného materiálu.

Dávajte na stories veci, ktoré majú hodnotu. Nerobte zo svojho profilu novodobý teleshop. Ľudia hľadajú zaujímavosti, autentickosť a humor. Keby viete spojiť tieto tri veci dokopy, tak máte vyhraté.

Ak budete tvoriť len čisto reklamný obsah, nevzbudíte zvedavosť a nikto sa na váš profil nebude tešiť. Samozrejme, je úplne v poriadku, keď promujete isté veci. Je pochopiteľné, že je to byť zdroj vášho príjmu. Ale striedajte to trošku. Budujte si vzťah so svojimi sledovateľmi a sem-tam o sebe prezraďte nejakú zaujímavosť. Hneď to bude vyzerať lepšie.

instagram
pixabay.com

Nespamujte

Možno nemáte práve problém s originalitou vášho obsahu, ale s periodicitou. Ako často treba uverejňovať stories? Respektíve, ako to môžeme robiť efektívne bez toho, aby sme niekoho spamovali?

Portál Boosted vysvetľuje, že najlepšie by bolo, keby pridávate instagram stories každý deň. Najmenej 3 – 4 denne. To by naozaj nikomu nemuselo prísť otravné.

Najväčšou chybou je ak nárazovo pridáte pomaly 10 stories o istej téme. To už naozaj môže pôsobiť rušivo. Ak máte obsah, ktorý si vyžaduje viac „obkecu“, skúste ho publikovať ako normálny príspevok.

Aj portál Legendery social media tvrdí, že na miesto spamovania, by ste sa mali držať rozumnej pravidelnosti. Podľa webu je úplne na vás, koľko storiek denne pridáte, pokojne aj 10, no nech sú medzi nimi rozostupy. Okrem toho autori odporúčajú ďalšiu šikovnú radu – môžete pridať 3 stories v určitom intervale za sebou ráno, na obed a na večer.

Skvelý pomocník

Obsahové zameranie a pravidelnosť ich publikovania už sme si vysvetlili. Čo však treba robiť v prípade, ak si myslíte, že nezvládnete dobre grafické spracovanie?

Presne na toto existujú skvelé aplikácie, ktoré vám uľahčia život. My napríklad používame program Canva, ktorý je online dostupný. Určite nebudete mať problém pracovať v ňom, je to veľmi jednoduché a šikovné.

O Canve sme dokonca pre záujemcov zorganizovali webinár. Záznam z neho nájdete TU

Zdroj: Akčné ženy

žiadne príspevky na zobrazenie