Táto vec najviac prekáža mužom na ženách pri randení

0
Táto vec najviac prekáža mužom na ženách pri randení

Táto ženská vlastnosť by mohla odohnať potenciálnych partnerov. Každý má kritériá, ktoré by mal mať jeho potenciálny partner, ale existuje niekoľko atribútov, s ktorými väčšina ľudí súhlasí, že sú dôležité. Zistiť, že najväčší dealbreaker pre muža súvisí so vzhľadom, asi nie je veľkým prekvapením.

Mužom však nejde o všeobecne vnímanú príťažlivosť ich potenciálnej partnerky, ale skôr o to, ako dobre sa o seba starajú. Štúdia publikovaná v časopise Personality and Social Psychology Bulletin v roku 2015 zistila, že najčastejším problémom mužov pri zvažovaní dlhodobého vzťahu je v skutočnosti neupravený alebo nečistý vzhľad.

Štúdia poskytla 5 541 slobodným zoznam 17 nežiaducich osobnostných čŕt u partnera. Poverili ich, aby rozhodli, ktoré z vlastností sú pre nich zásadnou prekážkou (dealbreakerom) u dlhodobého partnera.

Štúdia zistila, že mužov najčastejšie trápil neupravený, strapatý, nečistý vzhľad, čo spôsobilo, že 63 percent z nich označilo túto vlastnosť za dealbreakera. Ženy rovnako vytáčal neupravený vzhľad, pričom 71 percent z nich uviedlo, že by to bol pre ne dealbreaker.

pixabay.com

Druhou priečkou negatívnych vlastností pre mužov bola u žien lenivosť, pričom 60 percent mužov uviedlo, že lenivosť by stačila na to, aby sa vzťah skončil. Tieto dve požiadavky sú čiastočne prepojené – človek s neupraveným vzhľadom je často lenivý a naopak.

Ženy tiež považovali tieto dva atribúty za mimoriadne neatraktívne a tiež ich zaradili medzi svoje najdôležitejšie dealbreakery.

Chceme mať reprezentatívnu polovičku

Zdá sa, že zhoda medzi pohlaviami je taká, že všetci chceme, aby naši partneri boli dostatočne hrdí na to, aby sa o seba postarali. Neudržiavaný, chaotický vzhľad zdôrazňuje zanedbávanie a nedostatok sebaúcty, čo je všeobecné mínus.

Ak ste sa previnili tým, že ste vyrazili na rande v teplákoch s neumytými vlasmi, možno budete chcieť svoj čin napraviť a ukázať svojmu potenciálnemu partnerovi, že vám na ňom záleží.

pery
Foto: pixabay.com

Ďalšíe možné príčiny rozpadu vzťahu

Existujú však aj iné dealbreakery zoznamovania, ktoré však môžu byť rovnako dôležité, aj keď sú zdanlivo oveľa menej závažné. Podľa nedávneho prieskumu uskutočneného spoločnosťou OnePoll, 2 z 3 ľudí tvrdí, že zlý hudobný vkus môže byť dealbreakerom.

Hudobné preferencie sú vysoko intímnou záležitosťou, pretože hudba môže byť veľkým útechou pri všetkých vašich náladách, takže ak váš partnerovi vašu hudba neznáša, môže to byť veľmi osobné. Aby sa vyhli priamej konfrontácii s týmto dealbreakerom, niektorí členovia prieskumu dokonca priznali, že sú neúprimní, pokiaľ ide o ich hudobný vkus. Z opýtaných sa 3 z 10 priznali, že klamali partnerovi o svojej láske ku konkrétnej piesni alebo interpretovi!:)

Zdroj: bestlifeonline.com

žiadne príspevky na zobrazenie