Tínedžerská hviezda vyzvala médiá, aby ju prestali sexualizovať: „Je to hrozné“

0
Tínedžerská hviezda vyzvala médiá, aby ju prestali sexualizovať: „Je to hrozné“

Millie Bobby Brown hovorí, že táto situácia sa zhoršila okolo jej 18. narodenín. Detské hviezdy prechádzajú mnohým, či už je to konfrontácia so slávou v mladom veku alebo odchod z tradičnej školy a od svojich rovesníkov. Jedným z najviac znepokojujúcich aspektov detskej popularity je však sexualizácia mladých celebrít, najmä dievčat, fanúšikmi a médiami.

Pre hviezdu Stranger Things, Millie Bobby Brown, táto sexualizácia dosiahla svoj vrchol v čase, keď mala začiatkom tohto roka 18 rokov. V novej epizóde podcastu The Guilty Feminist Brown otvorila o tom, ako „hrubo“ s ňou zaobchádzali a ako sa s tým vyrovnáva.

Brown sa stala veľmi známou už v mladom veku

Keď mala premiéru prvá séria seriálu Stranger Things, Millie Brown mala iba 12 rokov. Séria bola veľkým hitom, takže všetci mladí herci, ktorí v ňom účnkovali, sa cez noc preslávili. Za svoju prácu v seriáli bola Brown nominovaná na dve ceny Emmy za najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe v dramatickom seriáli, a dve ceny Screen Actors Guild za vynikajúci herecký výkon v dramatickom seriáli.

Okrem Stranger Things si zahrala vo filmoch Enola Holmes, Godzilla: King of the Monsters a Godzilla vs. Kong.

Zaoberá sa bežnými aspektmi dospievania

V magazíne The Guilty Feminist Millie Brown vysvetlila, že musela prejsť všetkými bežnými problémami pre tínedžerov a zároveň bola slávna. „Zaoberám sa rovnakými vecami, ktoré rieši každý 18-ročný človek,“ povedala Millie Brown.

„Byť obľúbený a snažiť sa zapadnúť, to je všetko. A pri tom sa snažíš nájsť sám seba. Jediný rozdiel je, samozrejme, v tom, že to robím na očiach verejnosti. Takže to môže byť naozaj ťažké.“

Navyše musí čeliť niečomu oveľa trýznivejšiemu. Okrem toho, že Brown prežila svoje tínedžerské roky na očiach verejnosti, bola tiež nevhodne sexualizovaná fanúšikmi a tlačou.

https://www.instagram.com/milliebobbybrown/

Odpočítavali dni, keď bude mať osemnásť

Ako uvádza BuzzFeed News, pred jej 18. narodeninami sa našli ľudia, ktorí odpočítavali dni, kedy bude „legálna“. To je niečo, čomu v minulosti čelili aj iné detské hviezdy. „Určite som sa tým najviac zaoberala posledných pár týždňov po dovŕšení 18 rokov,“ pokračovala Brown a premýšľala o tom, ako sa jej skúsenosť líši od nejakej anonymnej a neslávnej tínedžerky.

„Určite vidím rozdiel medzi tým, ako ľudia konajú, a tým, ako tlač a sociálne médiá reagujú na to, že som dospela.“ Dodala: „V mojom živote by to, podľa môjho názoru, nemalo nič zmeniť. Ale je to drzé a je to pravda. A tak si myslím, že je to len veľmi dobrý príklad toho, čo sa deje vo svete a ako sú mladé dievčatá sexualizované. A tak sa s tým zaoberám.“

Otvorene hovorí o svojich skúsenostiach, pretože chce podnietiť v médiách nejakú zmenu

Vo februári 2020, keď mala 16 rokov, zverejnila Brown na svojom Instagrame video, ktoré obsahovalo titulky o nej, ako aj niektoré momenty z jej života. V titulkoch napísala, že nepresné a sexualizujúce komentáre v nej vyvolali pocit neistoty a frustrácie.

„16 sa mi zdá ako dlhá doba,“ napísala, „mám pocit, že zmena musí nastať nielen pre túto, ale aj ďalšiu generáciu. Náš svet potrebuje láskavosť a podporu, aby sme my deti rástli a uspeli. Roky to nebolo ľahké, to priznávam. Sú chvíle, keď som frustrovaná z nepresnosti, nevhodných komentárov, sexualizácie a zbytočných urážok, ktoré v konečnom dôsledku vyústili do bolesti a neistoty, ale nikdy ma neporazia. Budem pokračovať v tom, čo milujem, a budem šíriť posolstvo, aby som to zmenila.“

Zdroj: bestlifeonline.com

Zdroj foto: https://www.instagram.com/milliebobbybrown/

žiadne príspevky na zobrazenie