Tip na bleskový obed alebo chutnú večeru: Cestoviny, po ktorých sa len tak zapráši

Share

Neviete, čo vykúzliť na obed či večeru? Dochádzajú vám nápady, no zároveň nemáte čas alebo chuť stáť pri sporáku dve hodiny? Vyskúšajte s nami cestoviny, ktoré sú chutné za studena i za tepla, rýchlo pripravené, relatívne zdravé, ľahké na trávenie. U nás doma sú tak obľúbené, že suroviny na ne mám vždy k dispozícii a aj v prípade neohlásenej návštevy ich robím veľmi rada.

Ingrediencie:

  • balík cestovín (pre 4 osoby odporúčam tak 300 g)
  • 1 paradajkové pesto
  • 1 pohár čiernych olív
  • 1 balenie červených cherry paradajok
  • 1 balenie mozarelly (ak máte radi viac syru, môžete dať aj dve balenia
  • feta syr alebo syr balkánskeho typu (môže aj nemusí byť)

Vyskúšajte aj recept: Jedlo, ktoré poteší mamy aj vegetariánov – cuketové rizoto

Postup:

  1. Do horúcej osolenej vody dáme variť cestoviny (výber je na vás, môžete si zvoliť aj zdravšiu verziu ako napr. cícerové alebo šošovicové cestoviny).
  2. Nakrájate na drobné kolieska čierne olivy, paradajky a mozarellu.
  3. Po uvarení cestoviny zlejeme, do ešte horúcich cestovín vmiešame celé paradajkové pesto.
  4. Primiešame nakrájané olivy, mozarellu a paradajky. Zamiešame.
  5. Ak máte radi slanšie jedlo, odporúčam posypať nastrúhaným alebo namrveným feta syrom.

Aktuálny tip: Výborný je k tomu aj medvedí cesnak.

Upozornenie: Konkrétne pesto, ktoré je uvedené na obrázke tohto receptu je jemne pikantné. Nie veľmi, ale napríklad pre úplne malé deti to môže byť nie úplne ideálne.

Prajeme vám dobrú chuť!