Tipy ako napísať skvelý blogový príspevok

0
Tipy ako napísať skvelý blogový príspevok

Ak trávite čas na internete, určite poznáte blogové príspevky. Koniec koncov, práve teraz jeden čítate. Blogové príspevky sú jednotlivé položky, ktoré tvoria blog, napríklad epizódy televíznej relácie alebo príspevky v časopise. Mnoho ľudí si v dnešnej dobe zakladá blogy, ale mnohí nevedia, ako pútavo písať.

Tu su naše tipy:

1.Udržujte čitateľa v rozhovore

Blogový príspevok je relatívne neformálny, často zábavný kúsok písania. Aj keď je na webe veľa technických blogov, všimnete si, že aj tieto majú tendenciu udržiavať pomerne konverzačný tón pri vysvetľovaní špecifických a zložitých tém.

Všimnite si, ako väčšina blogových príspevkov používa druhú osobu (tyká) a rozpráva sa priamo s čitateľom. Nikdy by ste to neurobili v odbornom písaní. Všimnite si tiež, že množstvo blogových príspevkov, na témy siahajúce od toho, ako dokončiť technické projekty až po úplne subjektívne hodnotenie účesov filmových postáv, vám dáva predstavu o osobnosti autora tým, že obsahuje krátke odseky, osobné názory a niekedy dokonca porušené gramatické pravidlá, ktoré napodobňujú rečové vzory.

Majte na pamäti, že porušovanie gramatických pravidiel na dosiahnutie špecifických účinkov a zapracovanie vášho osobného štýlu do vášho blogového príspevku nie je to isté ako napísanie a publikovanie neupraveného príspevku, ktorý jednoducho ignoruje gramatické pravidlá.

Ak sa chystáte porušiť pravidlá, musíte to urobiť opatrne a s jasným štylistickým dôvodom. Môžete sa napríklad rozhodnúť pre fragmenty viet namiesto celých odsekov v určitých častiach svojho blogového príspevku, pretože to zväčšuje vplyv vašich slov.

Pozrite si toto, aby ste videli, čo máme na mysli:

Celkovo som sa hlásil na 10 vysokých škôl. O piatich z nich som vedel, že do nich pravdepodobne preleziem. O štyroch z nich som si myslel, že som niekde medzi OK a celkom dobrá šanca dostať sa tam.

A tá posledná, svätý grál vyššieho vzdelania, o nej som si bol takmer istý, že ma do nej nikdy neprijmú. Potom začali prichádzať obálky. Hrubé, tenké, lesklé farebné a nevýrazné biele, ktoré by sa dali ľahko pomýliť s nevyžiadanou poštou.

A potom to prišlo.

List, na ktorý som čakal od siedmej triedy.

Môj akceptačný list z mojej vysnívanej univerzity.

Pozrite sa, ako tento blogový príspevok zdôrazňuje kľúčové vety tým, že z nich robí samostatné odseky? To je jeden zo spôsobov, ako blogeri, aby ich príspevky zneli ako osobné rozhovory. Všimnite si tiež, že tento úryvok obsahuje neformálny jazyk a literárne prostriedky, ako je metafora.

2. Preskúmajte populárne kľúčové slová

Používanie SEO stratégií vo vašom blogovom príspevku pomôže osloviť širšie publikum. Ak vám nezáleží na oslovení širokého publika a chcete svoj blog napísať len pre seba alebo ho zdieľať s blízkymi priateľmi a blízkymi, nerobte si starosti s týmto tipom. Ak však chcete osloviť širšie publikum tým, že váš blogový príspevok bude mať vyššie umiestnenie vo vyhľadávačoch, venujte čas prieskumu relevantných kľúčových slov pre váš príspevok.

Soovle, keywordtool.io, Google Search Console a Google Keyword Planner sú užitočné nástroje, ktoré môžete použiť nielen na otestovanie toho, ako dobre sa radí konkrétne kľúčové slovo, ale aj na nájdenie súvisiacich kľúčových slov, ktoré môžete zahrnúť do svojho blogového príspevku. Pomocou týchto nástrojov môžete tiež nájsť inšpiráciu pre budúce blogové príspevky prostredníctvom iných kľúčových slov súvisiacich s vaším počiatočným vyhľadávaním.

3. Vyvarujte sa veľkému bloku textu

Nikto nechce čítať masu textu, ale niekedy sú potrebné napríklad vo výskumných prácach. V blogových príspevkoch nie je nikdy potrebná masa zarovnaného textu. Stena textu je vo všeobecnosti definovaná ako odsek, ktorý zaberá niekoľko riadkov.

pixabay.com

Čitateľov tieto texty odradia a keď ich uvidia, veľa ľudí ich preskočí alebo prestane čítať blogový príspevok úplne. Keď vo svojom písaní nájdete blok textu, rozdeľte ho na dva alebo viac odsekov. Týmto spôsobom zlepšujete skóre čitateľnosti svojho blogového príspevku, čo ho nielen robí príťažlivejším pre čitateľov; zvyšuje vaše SEO hodnotenie. Dobrý blogový príspevok je v podstate dobre skenovateľný.

Pri čítaní prvého konceptu si všimnite všetky miesta, kde sa cítite spomalení alebo tak, že sa vám ťažko nasávajú informácie. Toto sú miesta, ktoré môžete rozdeliť na menšie časti.

Čokoľvek píšete, robte to s dôverou

Správna gramatika a konzistentný tón sú kľúčom nielen k udržaniu pozornosti čitateľa, ale aj k efektívnej komunikácii bodov, ktoré uvádzate vo svojom blogovom príspevku. Po úprave a korektúre svojho príspevku napríklad cez korektor.sk, požiadajte ešte niekoho, aby sa naň naposledy pozrel, aby zachytil všetky chyby alebo nezrovnalosti v tóne, aby váš blogový príspevok znel presne tak, ako chcete.

Zdroj: www.grammarly.com

žiadne príspevky na zobrazenie