Top 5 kníh o modernom tradingu pre obchodníkov

0
Top 5 kníh o modernom tradingu pre obchodníkov

Tipy pre začínajúcich obchodníkov, ktorí chcú najprv rozmýšľať a potom zadávať príkazy.

Čítanie o biznise začína byť svojim spôsobom jednotvárne. Ľudia sú zaplavení oslavnými príbehmi, ktoré ich majú inšpirovať k vlastnému úspechu. V oblasti tradingu na kapitálových trhoch to platí dvojnásobne. Zo všetkých strán sa na vás obracia reklama formou príbehov, ako niekto zázračne zbohatol. Nie je však všetko zlato, čo sa blyští.

Experti investičnej spoločnosti Goldenburg Group preto zostavili rebríček piatich kníh, ktoré odporúčajú nielen začiatočníkom v tradingu, ale aj všetkým, ktorí sa na trhu považujú za úspešných. Úspech je totiž veľmi krehký, a ako ukazuje rastúca volatilita, aj čím ďalej viac pominuteľný.

Je preto vhodné nielen sledovať a analyzovať kroky úspešných, ale rovnako sa tiež zamerať na odvrátenú stranu investovania a obchodovania. Tu sa odporúčame sústrediť na tri zásady: porozumieť nástrojom, rizikám a uplatňovať zdravý sedliacky rozum.

V našom výbere kníh nájdete nielen inšpiratívne príbehy, ale aj zrozumiteľné pomôcky a tipy, ako sa vyvarovať školáckych chýb, a ako sa chovať obozretne a takticky na ceste za vašim cieľom.

Top 5 najlepších kníh o tradingu

  1. Mastering The Trade
    John Carter
  2. Trade Like a Pro: 15 High-Profit Trading Strategies
    Noble DraKoln
  3. How to Day Trade for a Living
    Andrew Aziz
  4. High Probability Trading: Take the Steps to Become a Successful Trader
    Marcel Link
  5. The Disciplined Trader
    Mark Douglas
  6. Mastering The Trade
    John Carter

1. Mastering The Trade – John Carter

Podľa nás jedna z najlepších kníh o tradingu, ktorá poskytuje zásadné informácie pre začiatočníkov a zároveň dokáže obohatiť aj skúsených obchodníkov na tradičných a moderných kapitálových trhoch.
Kniha kryštalicky jasne vysvetľuje zložité obchodné mechanizmy, ide pod povrch údajne zaručených stratégií na zbohatnutie a poskytuje tak cennú kritickú spätnú väzbu pre každého obchodníka.

Výnimočne silnou stránkou knihy Johna Cartera je psychológia obchodníka. Venuje sa dlhodobým investičným stratégiám a aj krátkemu „dennému“ obchodovaniu.

Aj napriek tomu, že má Mastering The Trade silný fundament v explikácii zákonitostí trhu, je predovšetkým praktickým sprievodcom experta, ktorý strávil niekoľko rokov v mnohých oddeleniach dealingu. Pokročilí obchodníci predovšetkým ocenia prepracované vysvetlenia analytických postupov.

Časť o technikách riadenia rizík za účelom ochrany kapitálu môžeme považovať za kánon platný pre všetkých obchodníkov.

2. Trade Like a Pro: 15 High-Profit Trading Strategies – Noble DraKoln

Aj v prípade nášho druhého knižného tipu považujeme za zásadné, že sa zameriava na otázky a možnosti kontroly rizík.
Kniha obsahuje ucelené predstavenie všetkých zásadných obchodných stratégií, ktoré by mali byť v hľadáčiku každého obchodníka. Autor čitateľovi nevnucuje jediný pohľad, naopak predstavuje výhody a nevýhody každej spomínanej stratégie, ktorá je detailne rozobraná a vysvetlená.

Noble DraKoln prichádza s presvedčivým príbehom, počas ktorého sa vďaka premyslenému prístupu mení neúspešný retailový obchodník na profesionála, ktorý má svoj kapitál pod kontrolou.

3. How to Day Trade for a Living – Andrew Aziz

Prečo by si niekedy aj skúsený profesionál nemohol zrekapitulovať svoju kariéru, úspechy, neúspechy a položiť si otázku ako sa z nich poučil? Aj keď sa jedná skôr o sprievodcu pre začiatočníkov k obchodným nástrojom a stratégiám, zvláda Andrew Aziz skvelo aj tento žáner.

Autor zdieľa svoj príbeh o tom, ako so šťastím zarobil v priebehu niekoľkých minút svojich prvých 6 000 dolárov. A ako o túto sumu následne prišiel. Názorne ukazuje, že tak skôr či neskôr dopadne každý obchodník, ktorý nedodržuje disciplínu a správne riadenie rizík.

Znie to ako sen. Ako „denný“ obchodník môžete žiť a pracovať kdekoľvek na svete. Môžete sa rozhodnúť, kedy pracovať a nepracovať. Zodpovedáte sa len sám sebe. To je život úspešného obchodníka. Mnoho ľudí sa o takúto kariéru usiluje, ale len veľmi málo z nich uspeje. Prečo? To sa dozviete v tejto knihe, ktorá má od nás bronz.

4. High Probability Trading: Take the Steps to Become a Successful Trader – Marcel Link

Ako je uvedené v popise knihy, spoločným menovateľom pre väčšinu nových obchodníkov je, že do šiestich mesiacov od zahájenia svojej novej dráhy sú bez peňazí. High Probability Trading je príručka s komplexným programom na prekonanie nebezpečenstva prvých mesiacov na ceste stať sa ziskovým obchodníkom, a to obľúbenou metódou pokusov a omylov.

Z Linkovej knihy srší realita. Oceňujeme príklady zo skutočného života obchodníka a taktiež využitie pre „denných“ obchodníkov a rovnako aj pre dlhodobých investorov, pretože autor skúma všetky aspekty rizika a úspechu pri obchodovaní na kapitálových trhoch.

5. The Disciplined Trader – Mark Douglas

Samozrejme, trhy sa menia s novými finančnými nástrojmi a aj technológiami a aplikáciami. Burzy celého sveta má dnes každý obchodník po ruke vo svojom mobile. Niektoré princípy a pravidlá tradingu však zostávajú rovnaké a je potrebné si ich opakovať ako mantru.

Kniha The Disciplined Trader, ktorú napísal Mark Douglas v roku 1990, sa zaoberá psychológiou obchodovania, mentálnou disciplínou nutnou k tomu, aby obchodník neskončil na ulici bez kapitálu.

Aj my túto klasiku považujeme za „must read“ nielen pre začiatočníkov. Aj napriek tomu, že sa autor venuje téme, ktorá sa môže zdať až skľučujúco zložitá, tento text je prehľadný, pútavý a neskutočne poctivo vypovedá o profesii „tradera“.

Tieto publikacie vyberali odborníci na investovanie z investičnej spoločnosti Goldenburg Group (t.j. odborníci na problematiku, ktorí sami riešia investovanie pre klientov).

Predošlý Google kalendár „na doma“
Pokračovať Aký vplyv má domáce vzdelávanie na duševné zdravie?
Sme akčné ženy a prinášame ti príbehy a články spoločne s ďalšími akčnými ženami, ktoré robia, čo milujú a rady o tom aj píšu. Podporujeme sa navzájom v našich snoch. V tom, čo nás napĺňa a robí nám radosť. Pridaj sa k nám: https://akcnezeny.sk/registracia/ Spoločne vytvárame magazín, stretávame sa online a rovnako offline na vzdelávacich a motivačných podujatiach, ktoré organizujeme. IG: #zenyktorerobiacomiluju #akcnezeny #akcnemamy #vzdelavanie #biznis #kariera

žiadne príspevky na zobrazenie