Toto sú najrizikovejšie spôsoby cestovania na dovolenku

0
Toto sú najrizikovejšie spôsoby cestovania na dovolenku
pixabay.com

1. Cesta autom

Aj napriek tomu, že si táto cesta vopred vyžaduje ďalšie plánovanie, kde treba zastaviť, aby ste doplnili palivo, jedli alebo spali, autá predstavujú najbezpečnejší spôsob, ako sa dostať z bodu A do bodu B. Je to vďaka tomu, že ste izolovaní od ostatných cestujúcich, keďže jazdíte iba s ľuďmi z vašej domácnosti.

„Ak idete na výlet s partiou svojich priateľov, je pravdepodobnejšie, že nebudete nosiť rúško, a bude menej pravdepodobné, že sa od seba vzdialite,“ povedala Adalja pre Vox.

2. Lietadlo

Existujú protichodné údaje o tom, aké nebezpečné je lietanie uprostred pandémie koronavírusu. A to najmä preto, že predtým, ako sa používanie masiek stalo povinným pre väčšinu leteckých spoločností, bolo vykonaných veľa štúdií na túto tému. Aj keď boli cestujúci chránení pravidlom nosenia masiek, dlhšie lety zvyšujú pravdepodobnosť, že im maska ​​spadne. Iní zase varujú, že je to proces nastúpenia do lietadla, ktorý predstavuje množstvo nebezpečenstiev. Patrí sem prechod cez bezpečnostnú kontrolu, státie v dlhých radoch s ľuďmi, ktorí prišli z rôznych oblastí, a musíte sa často dotýkať povrchov.
Platí to najmä pre letcov: 79-ročný lekár Anthony Fauci pre The New York Times nedávno povedal, že starší ľudia ako on sám by sa mali vyhnúť „lietaniu v lietadle“. U mladých ľudí je to ale trochu iné: „Ak máte 25 rokov a nemáte žiadne zdravotné komplikácie, je to úplne iné,“ vysvetlil.
pixabay.com

3. Vlaky

Vlaky podľa Vox sa nachádzajú v bezpečnostnom riziku niekde medzi letmi a autobusmi. Zatiaľ čo spoločnosť Amtrak vydala nariadenie nosiť masku a používa filtračný systém, ktorý mení vzduch cestujúcim 12 až 15 krát každú hodinu, vlaky tiež majú tendenciu mať dlhšie cestovné časy. Tiež zahŕňajú prechádzanie cez davy v rušných tranzitných uzloch na oboch koncoch cesty.

4. Verejná doprava

Podobne ako preplnený autobus, aj mestské autobusy a metro môžu pre niektorých ľudí predstavovať problémy – a môžu dokonca spôsobiť, že riskantné bude aj lokálne cestovanie. Platí to najmä vtedy, ak nosenie masiek nie je pravidlom alebo sa dôsledne nedodržuje.
„Závisí to od individuálnych okolností. Ak ste niekým, kto patrí do kategórie s najvyšším rizikom, najlepšie pre vás bude, ak nikam nebudete cestovať,“ odpovedal Fauci denníku The Times na otázku, či by išiel verejnou dopravou. „Ak idete niekam, vezmite si radšej auto, budete v aute sami a nenastúpite do preplneného metra, ani do preplneného autobusu,“ dodáva.
Zdroj foto: pixabay.com

žiadne príspevky na zobrazenie