Toto ženy hľadajú u partnera na prvom mieste

0
Toto ženy hľadajú u partnera na prvom mieste
pixabay.com

Najžiadanejšia vlastnosť pre ženy vás môže prekvapiť. Existuje množstvo vlastností, ktoré ženy hľadajú u svojho partnera, no tá primárna vec, ktorú hľadajú, ste asi nečakali.

Zatiaľ čo rôzne ženy majú rôzny vkus na potenciálnych partnerov a môžu nájsť rôzne dôležité atribúty, väčšina žien sa v nedávnom prieskume zhodla, že vlastnosť číslo jedna, ktorú hľadajú u dlhodobého partnera, je láskavosť.

Tieto informácie pochádzajú z jedného z doteraz najväčších a najkomplexnejších prieskumov o tom, čo ženy hľadajú u partnera – z dlhodobého aj krátkodobého hľadiska. Štúdiu vykonala výskumníčka Tanja Gerlach z univerzity v Göttingene, MyONE Condoms a Clue.

pixabay.com

Láskavosť boduje

Zo 64 860 žien z celého sveta, ktoré odpovedali na prieskum, 88,9 percenta z nich uviedlo, že láskavosť je najdôležitejšou vlastnosťou dlhodobého partnera. Trochu prekvapivo, fyzické vlastnosti a finančné zabezpečenie sa umiestnili dosť nízko na zozname vlastností, ktoré ženy hľadajú u partnera.

Podľa štúdie len polovica žien (52,4 percenta) mala pocit, že ambície by mali byť neoddeliteľnou vlastnosťou ich partnera. Štúdia zistila, že povrchové atribúty, ktoré má populárna kultúra tendenciu uprednostňovať, neboli vo všeobecnosti hlavným problémom pre ženy pri hľadaní partnera.

Ktoré svetové jazyky sú pre ženy najatraktívnejšie?

Na vzhľade a peniazoch až tak nezáleží

Finančné zabezpečenie, atraktívna tvár, asertivita a príťažlivé telo boli u dlhodobého partnera volené menej často (44,2 percenta, 41,3 percenta, 37,0 percenta a 22,3 percenta ich označilo za veľmi dôležité).

pixabay.com

Prieskum cituje Virginiu J. Vitzthum, PhD, ktorá poznamenáva: „Laskavosť je ako gravitácia, je podstatná, ale málo ľudí si ju všimne, až kým nezmizne. Vzhľadom na dnešný dôraz na vzhľad a bohatstvo vás možno prekvapí, že láskavosť je najžiadanejšou črtou. Ale láskavosť je kľúčom k ľudskej schopnosti vytvárať dlhodobé sociálne väzby.“

V dnešnom svete ženy uprednostňujú u partnera, s ktorým si plánujú vybudovať život, súcit a nesebeckosť pred vzhľadom a peniazmi. Podľa prieskumu to neboli jediné vlastnosti, po ktorých ženy túžili.

Aké vlastnosti ženy ešte hľadajú u dlhodobých partnerov:

  1. Podpora – uviedlo 86,6 %
  2. Inteligencia – uviedlo 72,3 %
  3. Vzdelanie – uviedlo 64,5 % 
  4. Dôvera – uviedlo 60,2 %

Zdroj: bestlifeonline.com, pixabay.com

žiadne príspevky na zobrazenie