Týmito bežnými prostriedkami môžete vyčistiť mnoho vecí v domácnosti

0
Týmito bežnými prostriedkami môžete vyčistiť mnoho vecí v domácnosti

Vedeli ste, na čo všetko môžete použiť ocot, mydlo alebo ústu vodu? Čítajte ďalej a dozviete sa, ako si poradíte so škvrnami v domácnosti.

1. Vyčistite si záchodovú misu ústnou vodou

Keď vaša záchodová misa nutne potrebuje poriadne vyčistiť, namiesto toho, aby ste zamierili do obchodu a kúpili si ďalší drahý a nepotrebný čistiaci prostriedok, vezmite si na čistenie ústnu vodu. Jednoducho nalejte vrchnák ústnej vody do záchodovej misy a nechajte pol hodiny pôsobiť. Všetky nečistoty sa tak ľahko odstránia.

2. Na uloženie toaletných potrieb použite druhú sprchovú tyč

Namiesto toho, aby ste svoje špongie, hubky a menšie toaletné potreby nechali chradnúť vo vlhkej sprche, aby sa stali živnou pôdou pre baktérie, zaveste ich. Všetko, čo musíte urobiť, je nainštalovať sekundárnu napínaciu tyč do vašej sprchy a pripevniť niekoľko sieťových vrecúšok na háčiky v tvare písmena S, aby ste zabránili namočeniu potrieb na sprchovanie. Je to jeden z tých jednoduchých domácich trikov, ktoré vám z dlhodobého hľadiska ušetria čas a peniaze!

3. Na udržiavanie poriadku v koreninách použite magnetický stojan

https://www.dekoraciedobytu.sk/magneticky-stojan-na-korenie-bambus-rd8836

Ak ste ako väčšina ľudí, vaša skrinka na korenie by pravdepodobne potrebovala vážnu reorganizáciu. Našťastie magnetický stojan na korenie dokáže zabiť dve muchy jednou ranou tým, že spraví vaše korenie prehľadnejším a zároveň vám dá niečo iné, ako účty a zoznamy potravín. Je dekoratívny a funkčný – čo môže byť lepšie?

5 tipov ako si zorganizovať kuchyňu a mať v nej skvelý prehľad

4. Na osvetlenie tmavých skriniek použite nalepovacie LED svetlá

Ak máte čo do činenia s tmavšou kuchyňou, než je ideálne, môžete použiť LED svetlá na rozjasnenie. Namiesto inštalácie drahého osvetlenia pod skrinky vám niekoľko nalepovacích LED diód pomôže osvetliť vaše pracovné dosky a skrinky prakticky bez nákladov.

5. Vyčistite mixér mydlom na riad

Každý, kto sa niekedy pokúsil vyčistiť mixér, vie, aké nebezpečné to môže byť. Koniec koncov, v podstate strkáte ruku do džbánu s nožmi a dúfate v to najlepšie. Našťastie existuje bezpečnejší a jednoduchší spôsob čistenia mixéra po príprave smoothie alebo koktailu. Pridajte do prístroja trochu saponátu, nalejte do dvoch šálok teplej vody a miešajte, kým sa špina nestane minulosťou.

6. Usporiadajte si veci v kúpeľni pomocou strieborného podnosu

Strieborné podnosy nie sú vhodné len na vidličky, lyžice a nože. V kúpeľni môžete tieto praktické doplnky použiť aj na uloženie a usporiadanie všetkých vašich základných vecí, od zubných kefiek a pasty až po štetce na mejkap a maskaru.

7. Pridajte trochu papiera na spodok vrecka na odpadky, aby ste zabránili úniku tekutín

Predtým, ako hodíte ďalší tekutý neporiadok do vrecka na odpadky, pridajte na spodok najskôr nejaké staré noviny. Pridaním tejto vrstvy môžete zachytiť a absorbovať netesné nečistoty skôr, ako na vás kvapnú.

Prečítajte si: Na čo využijete v domácnosti noviny alebo colu?

Foto: iStock

8. Plastové vrecká skladujte v prázdnej nádobe na dezinfekčné utierky

Existuje jednoduchý (a prehľadný) spôsob, ako uložiť všetky tie plastové vrecká, ktoré sa nevyhnutne začnú hromadiť v niektorom rohu vášho domova. Keď skončíte s používaním nádoby s dezinfekčnými obrúskami, vložte do nej plastové vrecká a podľa potreby ich vytiahnite. Tento svojpomocný vynález si dokonca môžete nechať vo svojom aute, aby ste si nikdy nezabudli svoje tašky na cestách!

9. Použite plastové slamky, ktoré pomôžu vädnúcim kvetom postaviť sa rovno

Vädnúce kvety nie sú práve najestetickejšou bytovou dekoráciou. Túto kyticu však nemusíte vyhadzovať len preto, že začína byť smutná. Radšej môžete okolo stoniek kvetov umiestniť plastové slamky, aby zostali vzpriamené a stále mohli získať potrebné živiny z vody vo váze.

10. Opravte dieru v sieťke okna čírym lakom na nechty

Diera vo vašich mriežkových dverách alebo okne robí celý tento predmet prakticky zbytočným. Našťastie existuje jednoduché riešenie na tie malé oká: číry lak na nechty. Ak máte na sieťke menšiu dieru, ale nechcete ju vymeniť celú, jednoducho na mieste, kde je otvor, naneste číry lak na nechty a za pár minút bude ako nová.

https://www.amara.com/products/leather-magazine-basket-gold-black

11. Usporiadajte pokrievky hrncov a panvíc pomocou stojana na časopisy

Nedá sa poprieť, že pokrievky na hrnce a panvice zaberajú v skrinkách viac, než je ich primeraný podiel. Riešenie? Použite vertikálny drôtený stojan na časopisy, aby ste ich usporiadali na vnútornej strane dverí skrinky.

Zdroj: bestlifeonline.com

žiadne príspevky na zobrazenie