Unikátne letecké zábery Slovenska sú sprístupnené pre verejnosť

0
Unikátne letecké zábery Slovenska sú sprístupnené pre verejnosť

Najväčšiu databázu leteckých fotografií celého Slovenska sprístupnili verejnosti. Vznikla za pomoci fondov Európskej únie. 

Letecký tím Slovensko z neba nafotografoval celé Slovensko z vtáčej perspektívy. Letecké zábery má už takmer každá obec. Fotografie z netradičného pohľadu vytvárajú mozaiku kníh všetkých regiónov Slovenska, ktoré si možno pozrieť na webovej stránke www.aero-photo.com.

Databáza leteckých fotografií obsahuje stovky tisíc výlučne leteckých záberov a je najväčšou na Slovensku, podľa Farkašovej možno i v strednej Európe. Umožňuje vidieť známe miesta spôsobom, aký sa bežne nenaskytne. Fotografie sú voľne dostupné verejnosti.

Prečítajte si aj rozhovor s podnikateľom Michalom Paprčkom

„Stačí navštíviť stránku, vybrať si kraj, okres a obec, z ktorej chcete letecký záber vidieť, prípadne poslať. Potom už stačí len vybrať tú najkrajšiu fotografiu,“ priblížil pilot, letecký fotograf a vydavateľ Milan Paprčka.

Fotografie sa dajú zakúpiť – už od 6 eur máte elektronickú verziu a tlačená vás výjde od 60 eur, podľa zvoleného rozmeru.

Podľa jeho slov posádky ich lietadiel za viac než 13 rokov lietania vytvorili približne milión záberov. Bola by škoda, keby zostali len u nás vo vydavateľstve na diskoch. Vznikli predsa preto, aby poskytovali jedinečný pohľad na krajinu a propagovali Slovensko. Mnohé z nich sme sa preto rozhodli sprístupniť verejnosti. Už dlho som to mal v pláne urobiť a teraz nám pomohli aj eurofondy,“ dodal Paprčka.

Videli ste už letecké zábery z miesta vášho bydliska?

Môžete si pozrieť rôzne pohľady na Bratislavu, https://www.aero-photo.com/foto/bratislava-nove-mesto-2019/

Zdroj: TASR

Zdroj foto: TASR – Michal Svítok (ilustračná letecká snímka kaštieľa Svätý Anton v okrese Banská Štiavnica)

žiadne príspevky na zobrazenie