Upratovanie v hlave, upratovanie v duši

0
Upratovanie v hlave, upratovanie v duši
fotografia, cestovanie, joga

„Kto si dnes môže povedať, že robí to, čo ho baví? Našťastie, viac ľudí ako kedysi. A prečo? Pretože sme inšpiráciou. Pre seba a pre ostatných. Učíme sa na sebe, jeden od druhého a to nielen na profesionálnej, ale aj mentálnej úrovni.“ 

Mirka je fotografka, inštruktorka jogy a veľká cestovateľka. Vybrala si prácu, ktorá jej dovoľuje dýchať, cestovať a nachádzať sa v prítomnosti iných, keď zažívajú svoje najkrajšie momenty.

Povedz nám o sebe viac.

Som obyčajná baba zo Žiliny, ktorá miluje ľudí, dobré jedlo a svoju prácu. Vlastne tých prác je niekoľko, akurát, že ja to beriem stále ako zábavu. Ale odbehla som od mojej definície. Musím povedať, že už patrím medzi ľudí, ktorí robia, čo ich baví, inšpiruje a dobíja. Som fotografka a neviem si na ten „hashtag“ zvyknúť. Radšej mám, keď sa hovorí o mojej práci ako o mne :) Milujem fotenie, zbožňujem ľudí a deti na mojich fotkách. Ich výrazy tváre, emócie, ktoré prežívajú so mnou pri fotení a všetko okolo. Fotím bežné momenty … radi varíte, kreslíte, hráte sa, mojkáte sa, prechádzate, máte radi kávu, poďme to urobiť takto. Snažím sa na mojich fotkách ukázať, akí ľudia sú vo svojej podstate. Nech sa prejavia, akí sú. Žiadne umelé pózy. Kto to má rád? Aby som sa k tomu dostala, fotím rodinnú a svadobnú fotografiu :)

https://www.instagram.com/p/BbFIbbEh51m/?taken-by=mibells

Kedy zvykneš upratovať?

Upratovaniu sa venujem od svojich 8 rokov. Asi. Dovtedy za mňa upratovali sestry. Mám rada poriadok a čisto. Zvyčajne ma to chytí, keď si chcem rozmyslieť myšlienku a nechce sa mi pozerať do blba. Alebo, keď som občas nervózna, upratovanie je činnosť upokojujúca, dá sa pritom vyčistiť hlava a aj kúpelňa :) (Mali by o tom vedieť aj muži). Ja si myslím, že ak má človek doma poriadok, má ho aj vo svojom vnútri. Nemusí sa rozčuľovať, kde čo má, ale s úsmevom si to zoberie zo svojho miesta. Nemám rada ten pocit, keď niečo nemôžem nájsť. Keď prídem pozrieť rodičov do Žiliny, tam mám ten pocit stále, tak na čo ho mať aj vo svojom hniezdočku? A povedzme si, chlapi majú radi poriadok a my by sme mali byť ich učiteľkami :)

Čo ti dodáva v živote rovnováhu?

Rodina a môj vlastný režim… V tom sa nachádza práca, pohyb (joga), príroda, môj pes a rodina.

https://www.instagram.com/p/BSjO_F-hEYU/?taken-by=mibells

Poraď nám, ako si zachovať rovnováhu a poriadok?

Stručná a vystižná odpoveď za mňa: Ak budeme žiť spontánne a budeme si vychutnávať každú chvíľu toho, čo prežívame, trebárs aj nákup v obchode, vtedy budeme vyrovnané a ten poriadok potom príde sám.

Robíš si plány alebo žiješ spontánne?

Plány si robím len cestovateľské. Deti a muž prídu kedy majú. Žijem spontánne.

https://www.instagram.com/p/BRJ1vtmhSo-/?taken-by=mibells

Si cestovateľka, jogínka a fotografka. V ktorej pozícii sa cítiš najlepšie?

Ooo, ďakujem, ešte ma tak nikto nenazval :) Páči sa mi to. Keď som cestovala naposledy po Indii, tak som prežívala krajinu a ľudí, jogovala a ešte aj fotila. Všetky tri veci robím, pretože sa dajú spojiť a to ma baví.

Čo pre teba znamená joga?

Joga je pre mňa život, jedlo, pohyb, relax a láska :)

Čo ti dáva fotenie?

Slobodu a prejav môjho vnútra.

https://www.instagram.com/p/BSinFCHhcoz/?taken-by=mibells

Kedy cestuješ?

Keď našetrím peniaze a nájdem krajinu, ktorá ma zaujala…

Kde sa cítiš najlepšie?

Doma… A domovy mám dva. Rodné mesto Žilina a druhé je miesto, kde bývam, teda Petržalka :)

Čo si želáš v novom roku?

Zdravie.

Kde ťa stretneme?

Stretnete ma na dobrej káve, v sobotu v Starej tržnici na wafličke, na prednáškach v KC Dunaj, na tréningoch v Tribe, na mojich foteniach a hodinách jogy. Kdekoľvek sa nám stretnú cesty a pohľady :)

žiadne príspevky na zobrazenie