Vážte slová! Frázy, ktoré by ste nikdy nemali hovoriť svojim polovičkám

0
Vážte slová! Frázy, ktoré by ste nikdy nemali hovoriť svojim polovičkám

Dalo by sa povedať, že v živote majú väčší účinok činy, no slová majú taktiež svoj efekt. A ten môže byť aj negatívny. Existujú frázy, ktoré by ste rozhodne nemali hovoriť svojim partnerom/ partnerkám. Nielenže im úplne pokazíte náladu. Keby sa neskôr tvárili, že už ich to netrápi, kedykoľvek si spomenú na to, čo ste vypustili z úst. Sú to vec, ktoré človek len tak nevypustí z hlavy. Dávajte si radšej pozor na jazyk.

Základné pojmy

Ešte predtým, ako si uvedieme konkrétne negatívne frázy, by sme sa mali pozrieť na úplné základy. Portál Lifehack informuje, že vzťah vám dokážu zničiť iba 4 slová – mal/a by si, musíš, ty, očakávam. Ak sa nad tým poriadne zamyslíte a uvedomíte si, ako by tieto jednoduché slovíčka vyzneli v konkrétnych situáciách, nie je to dobré. Skutočne to vytvára dojem, že by ste chceli svojou polovičkou manipulovať, donútiť ju k niečomu alebo vyvolať v nej zlé pocity, pričom nemusela urobiť nič zlé.

Zdroj: Unsplash.com

Bez teba to nie je ono

Žijeme v dobe, kedy sa veľké množstvo žien prezentuje tým, že sú silné a nezávislé. Na tom, samozrejme, nie je nič zlé. Len ak ste ocitli vo vzťahovej kríze a prosíte dotyčnú osobu, aby vás neopúšťala, lebo vás dopĺňa a „bez nej to nie ste vy“, prestaňte s tým. Znie to tak, že doslova lipnete na existencii svojho partnera, pričom vzťah má byť v skutočnosti o niečom úplne inom. Na tento fakt upozornil aj vzťahový poradca David James Lees pre web Cosmopolitan.

Ak by si ma ľúbil, tak…

Okej, s týmto by ste mali okamžite prestať. Nesmiete využívať niekoho city vo svoj prospech. Nesmiete sa nimi hlavne vyhrážať partnerovi. To je azda najväčšia nehoráznosť. Fráza „ak by si ma ľúbil/a, tak by si to urobil/a“ totálne pochová váš vzťah. Do zdravého partnerstva nepatria žiadne vyhrážky. Ak máte svoje potreby a túžby, rozumne sa o tom porozprávajte. No takýmto spôsobom skutočne o tú polovičku prídete…

Nenávidím ťa

Hádky nie sú pre nikoho príjemné a niekedy sa situácia kvalitne zvrhne. Lenže to neznamená, že by ste si teraz s partnerom mali navzájom nadávať a kričať po sebe ako zmyslov zbavení. Keď niekomu v návale emócií poviete, že ho nenávidíte, vôbec vás to neospravedlňuje. Musíte sa vedieť krotiť, pretože toto sa už nebude dať vziať späť. Váš partner na to len tak ľahko nezabudne, ak vôbec. Nehovoriac o tom, ako to ovplyvní celý váš vzťah. Na tento vážny prešľap upozornil aj ďalší vzťahový odborník Johnathan Bennet pre portál Bustle.

Zdroj: Unsplash.com

Nemám čas

Je úplne pochopiteľné, keď ste obaja zaneprázdnení, no treba to aj nahlas povedať. Ak sa ozve váš chlap, aby vám niečo dôležité povedal, neumlčte ho iba s chladným „nemám čas“. Nemusí byť z toho oheň na strechce, ale ak by sa to opakovalo čoraz častejšie, nepovedal by vám potom už nikdy nič. Namiesto týchto slov mu slušne a s citom vysvetlite, že teraz toho máte veľa, no neskôr si nájdete čas. Samozrejme, takto by to malo fungovať aj opačne.

Zdroj: Lifehack, Cosmopolitan, Bustle

Zdroj fotografií: Unsplash.com

žiadne príspevky na zobrazenie