Bašternáka prepustia z väzenia, má však zákaz opustiť Slovensko a musí nosiť monitorovací náramok

0
Bašternáka prepustia z väzenia, má však zákaz opustiť Slovensko a musí nosiť monitorovací náramok

26.1.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 26. januára 2022, 11:32

Senát Krajského súdu v Trenčíne na neverejnom zasadnutí potvrdil uznesenie Okresného súdu Trenčín, ktorý rozhodol o podmienečnom prepustení odsúdeného Ladislava Bašternáka z výkonu trestu odňatia slobody.

Ako uviedol hovorca súdu Roman Tarabus, rozhodnutie Okresného súdu Trenčín tak nadobudlo právoplatnosť.

Slovensko nesmie opustiť

Okresný súd Trenčín uznesením zo dňa 15. novembra 2021 rozhodol, že odsúdeného podnikateľa podmienečne prepúšťa z výkonu trestu odňatia slobody, určil mu skúšobnú dobu 30 mesiacov a súčasne nariadil probačný dohľad nad odsúdeným v trvaní 12 mesiacov.

V čase trvania probačného dohľadu má podmienečne prepustený zakázané opustiť územie Slovenskej republiky, dodržiavanie tohto zákazu bude kontrolované technickými prostriedkami.

Majetok mu mal prepadnúť

Podnikateľovi v marci 2019 potvrdil Krajský súd v Bratislave päťročný nepodmienečný trest, ktorý mu v novembri 2018 uložil Okresný súd Bratislava II. Zároveň rozhodol aj o prepadnutí jeho majetku. Podnikateľa uznali vinným z trestného činu neodvedenia dane a poistného.

Viac k témam: Prepustenie na slobodu, Súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Bašternáka prepustia z väzenia, má však zákaz opustiť Slovensko a musí nosiť monitorovací náramok © SITA Všetky práva vyhradené.

žiadne príspevky na zobrazenie