Vierka Parkániová: My ženy by sme sa mali počúvať a využívať svoju intuíciu

0
Vierka Parkániová: My ženy by sme sa mali počúvať a využívať svoju intuíciu

Prekonala vážne onkologické ochorenie, zúčastnila sa svetového pohára IFBB Bikini master 2018 v Španielsku a svoj prístup k zdravému životnému štýlu chce zdieľať aj s ostatnými.

Hosťom Akčných žien bola fitnesska a konateľka firmy Stada, Vierka Parkániová. 

Vierka, ako to všetko stíhaš?

Mám príliš veľa záujmov a stále mám pocit, že môj život je večný boj s časom. Je to o určení si priorít. Keď boli detí malé, boli to deti a rodina a práca, ktorá nás živila. Keď deti vyrástli, uvedomila som si, že sa musím venovať aj sebe a kompenzovať prácu pri počítači a v office. A začala som sa viac venovať fitnessu. Je to ťažké postíhať, ale keď sa vám chce a je to vaša priorita, tak to dokážete.

V živote sa zameriavaš sa na hľadanie nie úplne konvenčných možností. Kedy si sa rozhodla ísť inou cestou ako je podľa niektorých ľudí daná?

Vyštudovala som fyzikálnu chémiu a vždy som sa rozhodovala exaktne na základe rácia. Prišli mi do života viaceré rozhodnutia, kedy som pochopila, že moja intuícia je veľmi silná. A celkovo si myslím, že intuícia nás žien je vyššia ako druhého pohlavia a mali by sme to naozaj využívať. Mali by sme sa sami seba počúvať a počúvať aj svoje telo, a je to to najlepšie rozhodnutie, o ktorom sa často aj presvedčíme. Na základe intuície som sa rozhodla a počúvala som samu seba.

Táto intuícia sa prejavila, keď si prekonávali onkologické ochorenie?

Nemôžem povedať, že hnacím motorom bolo ochorenie. Všetko som robila na sto percent aj pred ochorením. I keď ochorenie urobilo zmenu a posunulo ma ďalej. A po prekonaní ochorenia som si uvedomila, čo musím zmeniť. Že v mojom živote chýba relax. Nejde o to, čo najviac stíhať.

Začala som sa venovať viac duchovným otázkam a meditovať. Podporovať ženskú energiu. Mala som manažérske povinnosti a s fitnessom prichádzala skôr mužská energia. A keď premýšlala, čo sa mi v živote stalo, tak som sa začala viac pozerať na seba ako na ženu. Viac som sa stretávala s inými ženami. Zistila som, že je na svete veľa nádherných žien, ktoré si dokážu odovzdať ženskú energiu.

Vo videu sa ešte dozviete:

  • ako prijala informáciu o existencii svojho ochorenia – karcinómu v prsníku,
  • čo jej ochorenie dalo a vzalo,
  • ako starnúť zdravo,
  • aký pohyb zaradiť a na čo sa zamerať pri konzumácii,
  • čo by sme nemali kombinovať,
  • ako sa dostala na fitness súťaž,
  • ako sa stala manažérkou popri dvoch malých deťoch,
  • čím ju oslovil projekt Pre zdravie ženy.

Rozhovor s Vierkou viedla Martina Beňová.

žiadne príspevky na zobrazenie