Vláda pri podujatiach vyšla v ústrety ministerstvu kultúry, umelci budú oslobodení od odvodovej povinnosti

0
Vláda pri podujatiach vyšla v ústrety ministerstvu kultúry, umelci budú oslobodení od odvodovej povinnosti

29.9.2021 (Webnoviny.sk) – Vláda v stredu 29. septembra schválila dočasné predĺženie opatrení Ministerstva kultúry SR z roku 2020 súvisiace s verejnými podujatiami ovplyvnenými pandémiou ochorenia COVID-19.

Niektorým môžu odoprieť vstup

Opatrenia sa tak budú vzťahovať aj na podujatia, ktoré sa neuskutočnia pre pandémiu do 31. decembra 2022. Zároveň predĺžila možnosť usporiadateľovi podujatia odoprieť vstup na podujatie niektorým osobám.

Viac o téme: Koronavírus

Napríklad z dôvodu nedostatočného veku návštevníka podujatia alebo ak osoba nepreukáže svoju totožnosť pričom vstupenka je vystavená na meno. Návrh zákona by mal vstúpiť do účinnosti od 1. januára 2022.

Predĺži sa aj dobrovoľnosť príspevkov

Ministerstvo kultúry s prihliadnutím na pretrvávajúce dôsledky pandémie tiež navrhlo oslobodiť výkonných – reprodukčných umelcov od odvodovej povinnosti a povinnosti úhrady príspevkov podľa zákona o umeleckých fondoch počas roka 2022 z dôvodu zníženia ich príjmov.

Na obdobie celého roka 2022 sa by sa mala predĺžiť aj dobrovoľnosť príspevkov prijatých od občanov, respektíve zníženie príspevkov pre dedičov autorských práv.

Viac k témam: Hromadné podujatia, Koronavírus, Pandémia
Zdroj: Webnoviny.sk – Vláda pri podujatiach vyšla v ústrety ministerstvu kultúry, umelci budú oslobodení od odvodovej povinnosti © SITA Všetky práva vyhradené.

žiadne príspevky na zobrazenie