Výber noviniek od Akčných žien

0
Výber noviniek od Akčných žien
Foto: pixabay.com

Je pondelok a my opäť prinášame výber toho najzaujímavejšieho, čo sa udialo, na čo sa oplatí zamerať a čím sa dá inšpirovať. Tipy zo športu, kultúry, kam na výlety, prehľad z politiky a zo sveta žien, sa môžete dozvedieť práve tu.

1. Americký prezident Donald Trump počas spoločnej konferenicie vo Veľkej Británii povedal britskej premiérke Therese Mayovej, ktorú čaká rokovanie o brexite, aby zažalovala Európsku úniu namiesto toho, aby s ňou rokovala. Predsedníčka britskej vlády to prezradila v televízii BBC One s tým, že tento návrh sa jej zdal byť príliš brutálny. Podotkla však, že jej Trump v súvislosti s riešením situácie s úniou poradil, aby od rokovaní už neodstúpila.

2. Ako žiť lepšie? Odborníci hovoria, že žijeme v materialistickej spoločnosti a často sme obklopení kopou zbytočných vecí, ktoré ani nepotrebujeme a dokonca ich už ani nevnímame. Pozrite sa pozorne okolo seba a skúste nájsť predmety, ktoré sú zbytočné a nepoužívate ich. Ak sa ich zbavíte, vyčistíte si priestor okolo vás a budete sa cítiť voľnejšie.

3. Štátne školy v Quennslande povolili dievčatám nosiť v rámci školskej uniformy aj nohavice a šortky. Zistili, že dievčatá sa nezúčastňujú športu a hier tak ako chlapci, keďže sukne nie sú pohodlné a obávali sa toho, že počas hier odhalia viac ako by chceli. Doteraz až 40% štátnych škôl vyžadovalo nosenie šiat alebo sukní. Minister školstva rozhodol, že škoačky budú môcť nosiť nohavice od roku 2019.

4.. Od 11. júla môžete vidieť výstavu dvoch klasikov českého a slovenského moderného umenia: Emila FilluĽudovíta Fullu – Osud umelca. Diela sú vystavené v Slovenskej národnej galérii v rámci projektu Made in Czechoslovakia venovanému 100. výročiu vzniku Československej republiky. Emil Filla bol mnohotvárnou osobnosťou – maliarom, sochárom a grafikom, ale aj historikom umenia. O generáciu mladší Ľudovít Fulla vyrástol v pražskom kultúrnom prostredí a na Slovensku sa venoval modernému umeniu a progresívne zameranej pedagogickej činnosti.

5. Slovenská tenistka Viktória Kužmová sa stala víťazkou dvojhry na podujatí ITF na antuke v Budapešti (dotácia 100 000 USD). Jednotka „pavúka“ Kužmová si vo finále poradila s Ruskou Jekaterinou Alexandrovovou nasadenou ako ôsmou za 97 minút.

6. Multiinštrumentalistka a speváčka Lenka Dusilová, predstaviteľka novátorského popu, šesťnásobná držiteľka hudobných cien Anděl vystúpi vo štvrtok 19. júla v Komunitnej záhrade v Modre. V samostatných sólových vystúpeniach experimentuje s viacerými hudobnými štýlmi, hráčskou kvalifikovanosťou a nezameniteľnými vokálnymi technikami.

7. Handmade tip – potrebujete si niekam uložiť svoje cennosti a bižutériu? Našli sme chutný obchodík Pupavkashop, kde nájdete milé vintage kúsky, kde si môžete odložiť svoje drobnosti, ale napríklad aj truhlice, menší nábytok, skrinky, vešiaky či chlebníky.

pupavkashop, krabicky, vintage, sperkovnice, čajniky
Foto: pupavkashop

Prečítajte si aj minulotýždňové novinky, niektoré sú stále aktuálne:)

8. Do kín prichádza životopisný film narkobaróna Ecsobara s názvom Pablo Escobar: Nenávidený a milovaný. Za zmienku stojí, že hlavného antihrdinu stvárnil charizmatický Javier Bardem, ktorému po boku sekunduje Penelope Cruz ako novinárka, ktorá sa zamiluje do toho nesprávneho muža. Ak ste nevideli seriál Narcos, nie je zlé pozrieť si aj tento film, do ktorého sa snažili tvorcovia vtesnať čo najviac udalostí z jeho éry.

9. Ak ste na Liptove, môžete vyskúšať vyhliadkovú plavbu na Liptovskej Mare. Nástupne miesto je na plážovom kúpalisku v Liptovskom Trnovci. Plavby loďou sú možné od mája do konca septembra. V ponuke su pravidelné okružné plavby ako aj možnosť objednania celého katamaranu. Pravidelné okružné plavby môžete využit v mesiacoch júl a august denne.

10.Tip na outfit do práce od stylistky Alexandry:

stylistka, typologia, outfity, osobny styling
Foto: stylist.sk

žiadne príspevky na zobrazenie