Výber noviniek od Akčných žien

0
Výber noviniek od Akčných žien
Foto: danubiana.sk
Čo vám spríjemní pondelok? Predsa súbor našich akčných tipov a výber noviniek. Každý týždeň vám budeme prinášať aktuality z rôznych oblastí. Chceme ich pripravovať spoločne s vami, a preto budeme rady, keď nám budete zasielať tipy na novinky, akcie, alebo úspechy, s ktorými by ste sa chceli podeliť a ktoré by tu mohli byť spomenuté…

1. V utorok o 17. hodine pripravujeme event Píš pre akčné ženy v Coworking Cvernovke – podujatie je určené pre vštky dámy, ktoré chcú pre nás písať, tešíme sa:) Event je už vypredaný, ale ak bude záujem, budeme ho opakovať ešte na jeseň. Okrem toho si nenechajte újsť veľkú dámsku jazdu event Just woman, ktorý sa koná už túto sobotu.

2. Prezident Kiska pred pár dňami prijal v Prezidentskom paláci účastníkov Komenského inštitútu, vzdelávacieho programu pre učiteľov, aby im poďakoval im za ich prácu. Medzi účastníkmi bola aj Ing. Mária Mydlová, riaditeľka školy v Obchodnej akadémii na Račianskej ulici v Bratislave, ktorá chce prinášať zmenu do školského systému. Verí, že má význam venovať čas a energiu vzdelávaniu a výchove mladých ľudí. Myslí si, že vzdelávanie je hodnota a rada o tom presviedča svojich žiakov. Radšej hľadá možnosti, ako sa veci dajú riešiť, nie dôvody, prečo to nie je možné.

3. Organizátori grandslamového turnaja US Open plánujú zmeniť pravidlá pre nasadzovanie tak, aby tenistky vracajúce sa z materskej dovolenky neboli znevýhodnené po prepade v rebríčku z dôvodu predchádzajúcej absencie. Ich krok je reakciou na situáciu z tohtoročného Roland Garros, kde medzi nasadenými chýbala americká tenistka Serena Williamsová. Informáciu priniesol český denník Sport.

4. Pôvabná 27-ročná topmodelka Adriana Čerňanová sa objavila na poslednej prehliadke Dolce & Gabbana menswear SS2019. Sympatické je, že zažiarila po boku svojho partnera Adama, ktorý s touto značkou už dlhšie spolupracuje. Adriana bola tvárou značky Wonderbra a po Adriane Sklenaříkovej sa stala druhou Slovenkou na tomto veľmi cenenom mieste. Účnikovala aj v reklame pre Dior, ktorú nakrúcala s hercom Judom Lawom.

5. Dobrý tip na knihu – Odetí do krásy – publikácia z vydavateľstva IKAR je oslavou dedičstva našich predkov – ponúka jedinečné fotografie slovenských krojov a poodhalí tajomstvá ich výroby a nosenia. V knihe nájdete kroje zo zbierky Jany Kucbeľovej až z 19 oblastí Slovenska. Každý kúsok má nesmiernu historickú a kultúrnu hodnotu, ktorú zachytil Peter Brenkus na fascinujúcich fotografiách. V knihe okrem zaujímavých historických faktov spoznáte aj životné príbehy jednotlivých krojov, osudy ich nositeľov či výrobcov.

6. V Danubiane od 16.6. prebieha výstava mladej autorky Patrície Koyšovej s jednoduchým a výstižným názvom ZOOM. Odkazuje nás na videnie cez objektív napr. fotoaparátu, ktorý umožňuje plynulo meniť ohnisko na snímanie predmetov v rozličných vzdialenostiach. Patrícia Koyšová vychádza z tvarov životného priestoru, vesmíru, bunky, embrya či iných organických štruktúr a jednotiek, ktoré následne radí do sérií obrazov.

danubiana, zoom, koysova
Foto: Danubiana

7. Zháňate pekné sujtášové náušničky v sviežich farbách na leto? Alexandru z redakcie potešila práca EmElArt, ktorú nájdete na Sashe. Vytvorí vám náušnice presne podľa vášho želania – farby prámika – sutašky, korálky či použitého skleneného komponentu swarovski.

8. Tip na akčný výlet v Košiciach a okolí, ktorý absolvujete počas dvoch dní – nasajte atmosféru Košíc a unikátnych Tokajských viníc zblízka i z koša teplovzdušného balóna. Prvý deň ochutnávka vín a ubytovanie vo vinárstve Ostrožovič, kde sa môžete nechať rozmaznávať v jacuzzi s morskou vodou. A na druhý deň podniknúť dobrodružný vyhliadkový let v balóne nad vinicami.

9. Jedzte zdravo. Okrem toho, že se budete cítiť lepšie fyzicky, bude vám lepšie aj psychicky. Štúdie ukazujú, že dodržiavanie vyváženého jedálníčka, v ktorom je minimum spracovaného jedla, pôsobí ako prevencia depresie, aj ako čiastočný liek na tú, ktorá už začala. Ako to funguje, opisuje Wall Street Journal a najlepší je vraj stredomorský jedálniček. 

10. Biznis outfit na tento týždeň od stylistky Alexandry Vrábelovej:

Predošlý Nástěnka
Pokračovať Ako vznikla myšlienka na chudnutie jedlom?
Sme akčné ženy a prinášame ti príbehy a články spoločne s ďalšími akčnými ženami, ktoré robia, čo milujú a rady o tom aj píšu. Podporujeme sa navzájom v našich snoch. V tom, čo nás napĺňa a robí nám radosť. Pridaj sa k nám: https://akcnezeny.sk/registracia/ Spoločne vytvárame magazín, stretávame sa online a rovnako offline na vzdelávacich a motivačných podujatiach, ktoré organizujeme. IG: #zenyktorerobiacomiluju #akcnezeny #akcnemamy #vzdelavanie #biznis #kariera

žiadne príspevky na zobrazenie