Tablet rozvíja kreativitu. Využívate ho správne?

0
Tablet rozvíja kreativitu. Využívate ho správne?

Nástup digitalizácie a informačných technológií priniesol celkom nové možnosti rozvoja kreativity. Jednou z nich je práca s tabletom, ktorý môže poslúžiť ako skvelá pomôcka pri rozvíjaní talentu a umeleckého cítenia.

Tablety sú už nejaký čas neodmysliteľnou súčasťou technologickej výbavy mnohých z nás. Uplatnenie si nachádzajú najmä ako pracovný nástroj, ktorý je zároveň zdrojom zábavy. Ich využitie však prináša aj ďalšie možnosti spájajúce prácu s hrou a zábavou. Najnovšie modely totiž ponúkajú mnoho užitočných funkcií, vďaka ktorým môžeme rozvíjať kreativitu a tvoriť podľa vlastných predstáv.

Kreatívne tablety novej generácie

Práve technológie nám otvárajú dvere do sveta fantázie, z ktorého môžeme čerpať inšpiráciu a pomocou špeciálnych funkcií v tablete dať týmto námetom reálnu podobu. Modelov, ktoré nám dávajú možnosť trénovať svoje tvorivé a umelecké vlohy, je na trhu niekoľko.

Medzi tie najšikovnejšie patrí iPad Air 2020 a zopár jeho predchodcov považovaných za tablety novej generácie. Okrem krajšieho estetického vzhľadu totiž ponúkajú viacero nových funkcií, ktoré sú využiteľné práve pri bežných kreatívnych činnostiach.

Foto: pixabay.com

Flexibilný pomocník na písanie

Rozšíriť a skvalitniť kreatívne činnosti, ktoré ponúkajú nové iPady, umožnila inteligentná ceruzka. Tá tvorí súčasť príslušenstva, ktoré uľahčuje využívanie daných modelov. Poslúži najmä pri zapisovaní textov alebo poznámok priamo do tabletu.

Ceruzka je prispôsobená tak, aby pri používaní imitovala skutočné pero. Pri písaní tak nadobudneme pocit, že píšeme do riadneho notesa. Navyše, tablet obsahuje funkciu, ktorá sa postará o automatickú korekciu chýb, čo ešte viac urýchli a zjednoduší proces písania.

Tablet pre milovníkov kreslenia

Inteligentná ceruzka neslúži iba na písanie. Vhodná je takisto na kreslenie obrázkov, ktorých kontúry vyzerajú takmer identicky ako kresby na papieri. Vďaka vysokej citlivosti ceruzky je možné nakresliť aj náročnejšie portréty, ktoré sa dajú vďaka pokrokovým funkciám vytvárať s rôzne hrubými obrysmi.

Portréty alebo akékoľvek iné nakreslené obrázky sa následne môžu vyfarbiť množstvom dostupných farebných odtieňov, ktoré dodajú vzhľadu daného obrázka ešte reálnejšiu podobu.

Živé fotografie a videozáznamy

V rámci ponuky kreatívnych činností sa nezabudlo ani na tvorbu fotiek a videozáznamov. Tie sa dajú zhotovovať na akomkoľvek tablete. Najnovšie iPady ale ponúkajú celý rad nových funkcií, ktoré fotenie a tvorbu videí posúvajú na vyššiu úroveň. Kvalitu fotiek nezvyšuje iba vysoké rozlíšenie, ale aj viaceré profesionálne funkcie, napríklad panoramatické zaostrovanie, vďaka ktorému bude zachytený obraz vyzerať ako živý.

To platí aj pri tvorbe videozáznamov, pri ktorých oceníme časozber, spomalenie záberu či možnosť zachytávať scénu v 4k rozlíšení. Tablet tak poslúži ako skvelý nástroj na tréning fotenia a tvorby videí pre profíkov, resp. ako kompletná foto a video výbava pre začiatočníkov a laických fotografov.

Foto: pixabay.com

Komplexný nástroj pre profesionálov

Skvalitňovanie vybraných funkcií ide ruka v ruke so zlepšovaním praktickej stránky tabletov a zvyšovaním komfortu pri ich používaní. Vyšší výkon, nižšia hmotnosť a oveľa jednoduchšie ovládanie ešte viac uľahčuje praktizovanie kreatívnych činností a majiteľovi tabletu umožňuje venovať sa im kdekoľvek a kedykoľvek, dokonca aj v noci, nakoľko iPady a ich príslušenstvo disponujú podsvietením.

Aj to z nich robí komplexný pracovný nástroj pre profesionálov z rôznych oblastí od grafického dizajnu až po umenie. Vhodné sú, samozrejme, aj pre deti, ktoré môžu využívať tablet ako nástroj na rozvíjanie talentu už v útlom veku.

žiadne príspevky na zobrazenie