Začínate podnikať? V tejto banke máte živnostenský účet bez poplatkov a poradenstvo k tomu

0
Začínate podnikať? V tejto banke máte živnostenský účet bez poplatkov a poradenstvo k tomu

Veľa začínajúcich podnikateľov rieši založenie živnostenského účtu. Na otázky v súvislosti so živnostenským účtom sme sa obrátili na Igora Dubinu, produktového manažéra Tatra banky. V rozhovore nám prezradil:

  • ako si založiť živnostenský účet,
  • ako si previesť existujúci účet do Tatra banky,
  • aké sú výhody živnostenského účtu,
  • koľko stojí vedenie živnostenského účtu,
  • aké benefity prináša kreditná karta.

Ponúkate nový živnostenský účet. Ako si ho jednoducho založiť?

Živnostenský účet si klient otvorí veľmi jednoducho z pohodlia domova, digitálne cez našu mobilnú aplikáciu Tatra banka. Takto otvorený účet je ihneď otvorený na prijímanie platieb.

Následne už len stačí, aby klient emailom poslal doklad preukazujúci podnikanie a po jeho kontrole môže účet a všetky jeho výhody plnohodnotne využívať. Samozrejme, v prípade, že niekto preferuje osobné stretnutie, Živnostenský účet si môže otvoriť aj v ktorejkoľvek pobočke Tatra banky.

Čo ak už mám živnostenský účet v inej banke a chcem ho previesť k vám. Dá sa to?

Samozrejme. Ak máte účet na živnosť v inej banke a prenesiete si ho k nám, všetko potrebné vybavíme za vás rýchlo a bezplatne. Prenesieme vaše trvalé príkazy a inkasá, zabezpečíme prevod zostatku finančných prostriedkov a tiež požiadame o zrušenie účtu v pôvodnej banke.

Stačí vám len jedna návšteva ktorejkoľvek pobočky Tatra banky, v ktorej podáte žiadosť o presun účtu, a všetko ostatné vybavíme za vás.

Aký je rozdiel medzi živnostenským a súkromným účtom? Aké sú výhody?

Vo všeobecnosti bývajú rozdiely medzi súkromnými a podnikateľskými účtami najmä v parametroch účtu, v ponuke doplnkových služieb a v poplatkoch.

Práve preto sme Živnostenský účet  vytvorili na základe prieskumov a hĺbkových rozhovorov so samotnými živnostníkmi a ľuďmi zo slobodných povolaní, aby sme čo najlepšie spoznali ich potreby a očakávania.

Hlavná výhoda mať samostatný živnostenský účet spočíva v oddeľovaní súkromných a podnikateľských financií, lebo tak môže podnikateľ ušetriť na účtovníctve, a tiež zamedzí chybám pri daňových výdavkoch. Zároveň si môže poplatky v plnej miere zohľadniť v nákladoch.

Cena Živnostenského účtu je 0,- eur mesačne

Ako dokáže živnostníkom pomôcť tento bankový účet v podnikaní?

V súčasnosti úplne noví začínajúci podnikatelia získajú financie formou úveru oveľa ťažšie, preto majú v začiatkoch niekedy problém rozbehnúť sa. Aj preto možnosť získať už po 3 mesiacoch od otvorenia živnostenského účtu financovanie vo výške 1 500 eur formou kreditnej karty pomôže, aby vykryli na začiatku náklady, napríklad na pohonné hmoty, úrady, povolenia, ak riešia prevádzku, tak aj na zariadenie.

Navyše majú tieto prostriedky k dispozícii s odloženou splatnosťou, nakoľko kreditná karta má bezúročné obdobie až 51 dní. Počas prieskumov s podnikateľmi bol práve toto pre nich dôležitý moment, pretože každá banka chce financovať až zabehnuté podniky.

Vďaka kreditnej karte vie živnostník na rozbeh nakúpiť, čo potrebuje, s odloženou splatnosťou, a zároveň má dostupné peniaze stále k dispozícii. Zároveň banka dokáže na základe obratov na tomto účte oveľa jednoduchšie poskytnúť financovanie aj vo forme predschváleného úveru.

Čo všetko obsahuje?

Jeho obsah je vyskladaný presne pre potreby živnostníkov a slobodných povolaní. Spomeniem napríklad:

• online prehľad o pohyboch a zostatku na účte 24/7,
• neobmedzené vklady a výbery prostredníctvom siete našich bankomatov,
• neobmedzené prijímanie a odosielanie automatizovaných transakcií a iné.

Koľko to stojí mesačne?

Cena Živnostenského účtu je 0,- eur mesačne, pričom prvých 12 mesiacov bez akýchkoľvek podmienok. Následne živnostníkovi stačí bezhotovostný kreditný obrat aspoň 500,- eur mesačne a cena 0,- eur zostáva aj naďalej.

Čo plánujete pre vašich zákazníkov do budúcnosti?

Tatra banka sa podnikateľom venuje dlhé roky. V segmente SME (malých a stredných podnikov) je banka leader na Slovensku. Okrem produktov poskytuje profesionálne poradenstvo, nielen v pobočkách prostrednícvnom svojich biznis špecialistov, ale aj telefonicky.

Aj do budúcnosti sa chceme zameriavať na digitálne služby a prinášať nové služby v online priestore, nakoľko v ňom vidíme budúcnosť nielen bankovníctva ale aj celkovo podnikania a tým aj naďalej pomáhať podnikateľom napredovať v ich podnikaní.

Pozrite si sériu rozhovorov, v ktorých vám odborníci prakticky pomôžu v rôznych oblastiach vášho podnikania.


žiadne príspevky na zobrazenie