Zázrak, ktorému sa oplatí zveriť vašu pokožku, vlasy a telo

0
Zázrak, ktorému sa oplatí zveriť vašu pokožku, vlasy a telo
Foto: unsplash.com, Kalos Skincare

Zázrak, ktorému sa oplatí zveriť vašu pokožku, vlasy a telo

Krása človeka, vnútorná alebo vonkajšia, je veľmi významná zložka v našom živote. O jej dôležitosti a význame rozhodujú naše vnútorné hodnoty a presvedčenia, takže každý si pod týmto pojmom môže predstavovať niečo iné.

„Krása má toľko významov ako človek nálad.“

(Oscar Wilde)

Pre ženy je ale najdôležitejšia vonkajšia krása, ktorá je závislá od stavu našej pokožky, vlasov a samozrejme inteligencie. Pleť je ale základ, problémom však je, že sa na nej objavujú všetky kroky, ktoré vo svojom živote urobíte. Teda, akú stravu denne konzumujete, akú hygienu dodržiavate a aký životný štýl preferujete.

Ďalšej skupine zas môže stav pokožky a krásnej pleti komplikovať genetika, vek alebo životné situácie, ktoré si vyberať nemôžeme. Našťastie existuje na jej zdokonalenie na trhu niekoľko univerzálnych prípravkov a s jedným z nich vás teraz aj oboznámime.

Ricínový olej

Ricínový olej lisovaný zo semien rastliny Ricinus Communis (ricínové bôby) je tmavšia a aromatickejšia látka ako napríklad arganový alebo kokosový olej. Jeho hustá textúra naznačuje, že obsahuje viac vitamínu E a mastných kyselín ako väčšina iných rastlinných olejov.

Tento prírodný zázrak milovala aj Kleopatra. Používala ho nielen na pleť, ale aj vlasy. V súčasnosti vo výhody ricínového oleja veria napríklad krásna Angelina Jolie a Britney Spears. Liečivé a regeneračné výhody oleja hovoria za všetko a presvedčiť sa o nich môžete aj vy.

Prečítajte si aj článok o tom, ako sa starať o svoje vlasy

Zrýchli rast vlasov

Aj podľa vedcov, ricínový olej skutočne pomáha. Pomáha zrýchľovať rast vlasov, vďaka čomu je ideálnym domácim sérom.

Ricínový olej na vlasy vyživuje vlasové folikuly vlhkosťou a reguluje v nich hladinu pH, čo do značnej miery zlepšuje ich zdravie a krásu. Výsledkom je zreteľne zrýchlený rast vlasov, znížená tvorba lupín a žiadne rozštiepené končeky.

Ako je to možné? Ricínový olej preniká hlboko do koreňov vlasov, obnovuje ich potrebnú vlhkosť a spôsobuje, že vlasy sú silné a lesklé. Bielkoviny, vitamíny, mastné kyseliny v oleji podporujú zdravý stav vlasových folikulov a vyživujú ich. Okrem toho, olej pomáha v boji proti mikroorganizmom, ktoré inhibujú rast vlasov.

Ricínový olej obsahuje aj silné mastné kyseliny a ďalšie antioxidanty, ktoré môžu prospieť vašim vlasom.

Podobné antioxidanty nájdete aj v mnohých iných kozmetických prípravkoch, pozor ale na to, aby ste neboli ako pokusný králik. Odporúčame vám prečítať si všetky dobré Revalid recenzie a investovať do kúpy správneho výrobku. Ktoré majú, ako napríklad spomínaný Revalid, podobné zloženie.

pokozka
Foto: unsplash.com, Kalos Skincare

Upokojí a zregeneruje vašu pokožku

Okrem zvýšeného obsahu kolagénu a urýchlenia rastu vlasov, je ricínový olej dobre známy aj pre svoje liečivé účinky proti ekzémom, dermatitíde, lupienke a iným kožným ochoreniam.

Prečo? Krásu a zdravie pokožky zaisťuje vysoká koncentrácia mastných kyselín obsiahnutých v ricínovom oleji. Tie stimulujú tvorbu elastínu a kolagénu, ktoré spomaľujú proces starnutia pokožky a udržujú ju mladistvú. Mastné kyseliny v oleji prispievajú k rýchlej regenerácii tkanív a zlepšujú pevnosť a štruktúru pokožky.

Ako vidíte, potenciál tohto svetlo žltého, takmer bezfarebného oleja extrahovaného zo semien ricínových bôbov je jednoducho obrovský. Úspešne sa používa v medicíne, kozmetike, priemysle, vo varení a v každodennom živote. Vlastnosti ricínového oleja sú obzvlášť účinné pre zdravie a krásu vlasov a pokožky, o čom sa samozrejme môžete presvedčiť jeho pohodlnou kúpou.

žiadne príspevky na zobrazenie