Ženský networking (nielen) na Instagrame

0
Ženský networking (nielen) na Instagrame
Networking

Nikdy nás nemali stavať proti sebe a nútiť súťažiť.

Pri súťažení prichádzame o tony energie. Pri spolupráci a tvorivosti, naopak, kvitneme. Hovorím o nás – ženách a o našej sebarealizácii za hranicami vzdelania či materstva. Ženské podnikanie je iné ako mužské, lebo my sme iné tvory ako muži. My sa potrebujete spájať a zdieľať.

Potrebujeme si spomenúť, že spolu, ak si fandíme, vykrývame si chrbát, podporujeme sa a zdieľame informácie, toho dokážeme viac. Konečne nebudeme prichádzať o energiu, práve naopak, budeme ju získavať, transformovať a dobíjať okolie aj seba.
Nazvime celú aktivitu „ženským networkingom“, ktorému sa v poslednej dobe venujem veľmi intenzívne. Niekoľkokrát týždenne navštevujem a vystupujem na konferenciách, vediem a zúčastňujem sa workshopov, vypijem kávu pri pokeci na „coffee breakoch“ či navštívim zaujímavé miesta plné zaujímavých ľudí. To všetko kvôli vyhľadávaniu, komunikácii, udržaniu „svojich ľudí“. Pri osobných stretnutiach je celý proces jednoduchší, rýchlejší, transparentnejší, okamžite cítime energiu, príťažlivosť alebo odpudenie.

networking Fb IG podujatie akcnezeny
Foto: Paťa Macová

Vďaka AKČNÝM ŽENÁM a inšpiratívnym večerom (resp. tematickým podujatiam) máte možnosť spoznať množstvo inšpiratívnych spíkeriek na pódiu, ale aj prítomných dám v publiku (niekedy aj akčných mužov). Práve takýto offline networkingový večer sa bude prvý raz konať v Brne už 30.5.2018. Okrem iných inšpiratívnych spíkeriek budem tam aj ja – TAMI – a predstavím projekt marketingu na Instagrame – INSTARANAJKY. Ak by ste mali čas prísť a chceli by ste túto udalosť zažiť s nami, zoberte kamošky a budem sa na Vás tešiť. Urobiť dobrý dojem pri osobnom stretnutí je ľahšie, prirodzenejšie a príjemnejšie ako si vypisovať online.

Po offline networkingu prichádza online kontaktovanie a spolupráce. Minimálne sa vzájomne sledujeme na sociálnych sieťach – LinkedIn, Facebook a Instagram. Pre seba zaujímavého človeka nespustíte z dohľadu a pri najbližšej príležitosti sa môžete pripomenúť a navrhnúť spoluprácu.

Ako sa však networkingovať, ak ste buď ostýchavá alebo nemáte možnosť ísť na udalosť/stretnutie osobne? Prvý kontakt, samozrejme, môže vznikať aj online, a je lepší ako žiaden. Stretnúť sa môžete napríklad na Instagrame a písať si cez direct (alebo poslať krátku videosprávu). Môžete si dať videohovor cez Messenger alebo komunikovať cez LIVE vysielanie. Instagram je sociálna sieť plná inšpiratívnych, kreatívnych a zaujímavých ľudí, príbehov a udalostí.

zeny instagram networking
Foto: Paťa Macová

Ako nato?
1. Vyhľadajte tému Vášho záujmu podľa # hashtag (napr. #zenyvbiznise, #podnikavezeny, #zenyktorerobiacomiluju, #handmadepodnikanie, atď.);
2. Sledujte hashtag a jednotlivé posty (jednotlivých blogerov na IG);
3. Sledujte zaujímavých ľudí, od ktorých sa viete niečo naučiť, a prichádzajte s nimi do interakcie (komentujte, reagujte, píšte, pýtajte sa) – určite zaujmete ich pozornosť;
4. Iniciujte skupinu/pridajte sa do skupiny okolo danej témy (problematiky) na IG a FB;
5. Zorganizujte/zúčastnite sa offline podujatia, kde si už nebudete cudzí, ale už sa budete poznať z online sveta podľa nickov  a čo-to o sebe už budete vedieť;
6. Nezabudnite nafollow up“ o niekoľko dní – zaujímavých ľudí kontaktujte a ponúknite im svoje služby, šikovnosť alebo nápady – povedzte, že ste otvorené spolupráci, pomoci a podpore.

Držím palce a spájajte sa, potom každá budeme zharmonizovaná, prosperujúca a šťastná.

Môžete byť súčasťou offline instaranajok, ktoré plánujem zorganizovať koncom júna. Sú to podporné, networkingové stretnutia pre malých podnikateľov, ktorí chcú strategicky využívať komunikáciu cez sociálnu sieť Instagram. Konkrétne termíny nájdete v našej podpornej Facebook skupine Instabreakfast.

žiadne príspevky na zobrazenie