Žiarlivosť nepatrí do vzťahu! Znaky, že vás partner poriadne obmedzuje

0
Žiarlivosť nepatrí do vzťahu! Znaky, že vás partner poriadne obmedzuje
Zdroj: Unsplash.com

Niektorí ľudia môžu pociťovať jemnú radosť, keď ich polovička žiarli. Lenže malo by to skutočne byť súčasťou vzťahu? Áno, žiarlivosť dokáže isté veci okoreniť, lenže v mnohých prípadoch je obmedzujúca a nezdravá. Mnoho ľudí si kvôli zaslepeniu nechce priznať, že ich partner drží „na krátko“ alebo im kompletne riadni život. No ak ste sa zbadali v týchto znakoch, mali by ste si zložiť ružové okuliare.

Je váš módny poradca

Toto znie ešte celkom milo, ale keď vám partner káže, čo si máte obliekať, nerobí to z lásky. Nechce, aby ste sa odhaľovali a priliehavé oblečenie je azda tým najväčším strašiakom. Ste predsa jeho, prečo by sa na vás mali pozerať ostatní? Prečo by ste mali potrebu ukazovať? Takto zmýšľa prvotriedny žiarlivec. My ženy si však môžeme obliecť, čo chceme a kedy len chceme. Pretože to robíme kvôli sebe a pre vlastný pocit! Nedovoľte, aby vás polovička komandovala aj v tejto veci.

Zdroj: Unsplash.com

Neustále vám zvoní telefón

Keď mu oznámite, že ste si s kamarátkou vyrazila na drink, obleje ho studený pot. Musí presne vedieť, kde ste a kedy sa vrátite. Namiesto toho, aby vám poprial pekný večer, rovno vyvolá scénu. Telefón vám neustále vibruje od jeho telefonátov a sociálne siete doslova praskajú počtom správ od neho. Toto nie je zdravé. Toto je kontrola. Patrí do vzťahu? Nie. Pretože dvaja ľudia si majú veriť a nehľadať problém tam, kde nie je. Nohy na plecia by ste mali brať najmä v momente, kedy vás začal prenasledovať.

Ambicióznosť? Na tú zabudnite

Nie každý muž dokáže mať po boku silnú a ambicióznu ženu. To nie je nič nové. Výnimkou nie sú ani žiarlivci, ktorí by sa kvôli vašim úspechom necítili dobre. Samozrejme, to nie je vaša vina, môžete byť na seba len hrdé. Len je ti ďalším varovným signálom. Ak by ste sa obrátili na svojho partnera s tým, že chcete rozbehnúť nejaký biznis, navštevovať kurz, byť kreatívna a o má voči tomu negatívny prístup…nezatvárajte pred tým oči. Takýto človek vás chce mať iba v hrsti, aby ste boli jeho poslušná žienka. Avšak život má byť aj o niečom inom.

O žiarlivosti by sme mohli komunikovať celé hodiny. Má nespočetne množstvo prejavov. Portál Lifehack prináša ale ďalšie, ktoré by rovnako trebalo mať na pamäti:

Zasahuje do vašich sociálnych väzieb.

Nepochváli vás a vyťahuje na povrch len to zlé.

Nedokáže otvorene hovoriť o svojich trápeniach.

Verejnosť ho vníma ako charizmatického muža, no za zatvorenými dverami je hotový diktáror.

Všetko si prehnane všíma a je agresívny.

Zdroj: Unsplash.com

Zdroj: Lifehack

Zdroj fotografií: Unsplash.com

žiadne príspevky na zobrazenie