Zuzana Gyárfášová z Noili: Stačí málo a vaša pleť môže skutočne zažiariť

0
Zuzana Gyárfášová z Noili: Stačí málo a vaša pleť môže skutočne zažiariť

Každý typ pleti si môže dopriať jednoduchú a dokonalú starostlivosť. Vyvinula ju zakladateľka kozmetiky založenej na minimalizme. Hovoríme o Slovenke, ktorá je ako inovátorka rada, keď sa človek, aj jeho zovňajšok na nič nehrajú. Na druhej strane chodí vždy a všade upravená. Zhovárali sme sa s MUDr. Zuzanou Gyárfášovou, zakladateľkou značky Noili.

V rozhovore nám prezradila:

  • ako začala s výrobou kozmetiky,
  • aký efekt môže vyvolať pravidelné používanie kozmetiky a aký je účinok Noili,
  • čo znamená označenie prírodná kozmetika,
  • aký je obľúbený produkt modelky Daniely Peštovej,
  • čo je dôležité pri starostlivosti o pleť.

Povolaním ste lekárka, viete nám priblížiť ako vyzerá skĺbenie tejto vašej profesie s prácou, ktorej sa venujete v rámci kozmetiky Noili?

Mám vyštudovanú medicínu, ale povolanie lekárky som opustila ešte v začiatkoch. Chvíľu som pracovala ako anesteziologička, no potrebovala som ešte zažiť nejaké dobrodružstvá. Trajektória môjho života sa úplne zmenila, keď som odletela za sesternicou do New Yorku. Neskôr som pracovala vo vydavateľstve medicínskych časopisov a prekladala som odborné texty. Moje medicínske vzdelanie mi pomáha v celkovej orientácii,v problematike a viem
rozmýšľať v kontexte celého organizmu.

Odkedy vás zaujíma svet kozmetiky? Mali ste vzťah ku kozmetike alebo ku kráse už odmalička?

Vzťah ku skrášľovaniu som získala od mojej mamy. Vždy sme chodili pekne upravené a starali sme sa o svoj zovňajšok. Odkedy si pamätám, zaujímala ma kozmetika, aj dekoratívna. Bez úprav vlastne ani nevychádzam na ulicu (úsmev). Keď sa pekne upravím, cítim sa dobre a to sa potom prejavuje aj navonok.

Spomeniete si ešte na to, kedy vo vás po prvý raz zarezonovala myšlienka zaoberať sa pleťovými olejmi a anti-aging sérami, ktorá viedla aj k založeniu značky vašej kozmetiky Noili?

Samozrejme, vtedy, keď som sa začala zaoberať prvými známkami starnutia. Odrazu som nevedela, čo začať používať, aké látky sú najefektívnejšie na spomaľovanie starnutia pleti. Pustila som sa teda do dôkladného štúdia množstva odborných článkov. Výsledkom bolo to, že som vedela, čo chcem a potrebujem. Zohnala som si ingrediencie a vytvorila oleje…

Aký konkrétny efekt sa na pokožke tváre docieli pri pravidelnom používaní vašich výrobkov?

Naše oleje sú naformulované tak, aby mali podobné zloženie ako ochranný lipidový film na pokožke. Prvý efekt je teda napravenie tejto bariéry, ktorá je pre zdravú pleť nesmierne dôležitá. Pravidelným používaním sa docieli vyrovnanie mazotvorby, preto sa nemusia báť ani ľudia s prirodzene mastnejšou pleťou.

Oleje majú antioxidačné účinky, čiže chránia pred škodlivými radikálmi, ktoré urýchľujú starnutie pokožky. Pôsobia protizápalovo a v neposlednom rade naše séra s aktívnymi látkami podporujú tvorbu kolagénu v pleti. Celkovo pri dlhodobom pravidelnom používaní spomaľujú starnutie pleti.

Z akých ingrediencií pozostávajú pleťové oleje a pleťové séra, ktoré ste vyvinuli?

Používame čerstvé nerafinované pleťové oleje a do sér pridávame aktívne látky, bakuchiol a ester vitamínu C, vitamín E a rozmarínový extrakt.

Noili je prírodná kozmetika, čo to vlastne okrem tzv. minimalistického obsahu rôznych zložiek v produkte znamená?

Konsenzus je taký, že ako prírodná sa označuje kozmetika, ktorá má minimálne 95% prírodných zložiek.

Jednou zo stálych zákazníčok Noili je aj topmodelka Daniela Peštová, aký je jej najobľúbenejší produkt od vás?

Sme veľmi radi, že sa Daniela v našich produktoch “našla”. Má rada Bakuchiol & Squalane Oil Serum, Pro-Collagen Vitamin C Serum a Rich Beauty Oil na normálnu pleť.

Prečítajte si: Noili – krása vlastniť menej produktov

V oblasti kozmetiky sa neustále vzdelávate, prišli ste možno aj na niečo neobvyklé v tejto oblasti? O čom ešte pravdepodobne naše čitateľky doposiaľ nevedeli?

Dôležitá je najmä pravidelná starostlivosť, ochrana pred slnkom a minimalizácia stresu. Nie je to žiadna raketová veda a nemusí to byť komplikované.

Plánujete rozšíriť povedomie značky aj za hranice Slovenska?

Áno, začali sme s najbližším českým trhom, kde nás už postupne spoznávajú a určite sa plánujeme rozširovať aj na ďalšie trhy. Uvidíme, kam všade sa s Noili dostaneme.

Môžu vašu kozmetiku používať aj muži alebo je určená len pre ženy?

Naša kozmetika je určená pre všetkých, ktorí majú radi jednoduchú, ale účinnú starostlivosť. Stačí málo a vaša ple ťmôže skutočne zažiariť.

Čomu sa venujete vo voľnom čase?

Vo voľnom čase sa najradšej venujem rodine, našej sučke Kláre, rada cestujem, varím, čítam, počúvam hudbu. Milujem stand-up komédiu.

Aké tri rady by stedali ženám, ktoré sú na ceste za svojím snom a túžia niečo dosiahnuť?

Keď vás niečo priťahuje, choďte za tým. Nájdite si dobrých spojencov. Nikdy sa nevzdávajte a smelo kráčajte vpred.

Pre 15% zľavu použite kód MYNOILI, ktorý platí do kona júla.

Článok pripravila Jana Savčáková

žiadne príspevky na zobrazenie