Zuzana Kanisová: Nepoznám ženu, ktorá by sa netešila z toho, že môže vyzerať dobre

0
Zuzana Kanisová: Nepoznám ženu, ktorá by sa netešila z toho, že môže vyzerať dobre

„V súčasnej dobe je všetkého veľa,“ hovorí na margo mnohých módnych trendov a kolekcií stylistka Zuzana Kanisová. V najnovšej časti Akčné ženy za volantom ju vyspovedala Barbara Jagušák. Dámy sa zhovárali o módnych trendoch, kapsulovom šatníku, ale aj o sebavedomí, ktoré móda prináša.

Sponzorom relácie Akčné ženy za volantom je TOP AUTO BRATISLAVA a HUAWEI. Reláciu moderovala Barbara Jagušák.

„Princípom módy je, že sa stále vyvíja. Ale ťažko hovoriť o trendoch, pretože kedysi, keď si zoberieme 50-te roky, 60-te roky, 70-te roky, mala každá dekáda tri-štyri nosné trendy a tie vydržali skoro jednu dekádu. V dnešnej dobe je tak veľa trendov a trvajú tak krátko, že ťažko hovoriť, či sú to vôbec trendy,“ hovorí Zuzana. „Dnes sa nosí všetko. Vytvára sa veľa nového a často vidíme odkazy na minulosť.“

„Móda je prostriedok, ako sa cítiť dobre a sebavedomo.“

Čím je viac možností, tým je ťažšie byť štýlový

„Štýlových ľudí je naozaj málo,“ prízvukuje Babsy. „Čím je to spôsobené? Kedysi nebolo málo možností, ale ľudia mali svojský štýl,“ hovorí Babsy.

„Je to paradox, lebo čím viac možností je, tým je ťažšie si vybrať a vyvoláva to v ľuďoch zmätok,“ pritakáva Zuzana. „Záchranou je vytvoriť si vlastný osobný štýl a budovať si ho a nepodliehať trendom. Vytvoriť si základný šatník a obohatiť ho o svoje typické osobné prvky, poznať sám seba, čo mi sluší, aký mám životný štýl, ako trávim väčšinu času, bez ohľadu na to, či som matka v domácnosti, biznismenka alebo speváčka,“ radí Zuzana.

Je reálne vytvoriť si kapsulový šatník?

„Ja sa priznám, nemám rada termín kapsulový šatník. Je to umelý výtvor. Čo to je? Niekto povie, že je to 10 základných kúskov, ktoré by mala mať žena v šatníku. Keď niekto nenosí džínsy, tak čo. Pre niekoho je kapsulový šatník jarný, zimný, letný, pre niekoho je to 25 kusov. Móda by nemala byť obmedzujúca.“

„Je fajn mať dobrý základný šatník, to znamená mať neutrálne veci v dostupnej možnej kvalite. Dobré sako, čierne alebo béžové, mať dobré nohavice a dobre padnúci little black dress, biele tričko, biela košeľa, lodičky, sandále, kabelka, dobrý kabát. Základné veci, ktoré skutočne vydržia dlho, môžeš sa na ne spoľahnúť a kombinovať ich navzájom,“ dodáva Zuzana.

„Som veľkým zástancom remesla a kvality v móde.“

Vo videu sa ďalej dozviete:

  • aké prvky by mali mať v šatníku moderné ženy, ktorá chce byť flexibilná,
  • aký prvok oblečenia je synonymum modernej ženy,
  • čo je jeden z najväčších prínosov v dejiny módy,
  • ktorý doplnok je pre ženy moderný a zároveň aj elegantný,
  • aký štýl ma rada Zuzana,
  • ako hodnotí trend, ktorý prišiel počas pandémie, že ľudia začali nosiť tepláky a mikiny.
  • dodržujú ľudia dress code a poznajú ho vôbec,
  • o štýle Sloveniek, Parížaniek a žien zo Škandinávie.

žiadne príspevky na zobrazenie