Cuketa je zelenina bohatá na vitamíny a minerály, ktorá je nízkokalorická a vhodná do rôznych pokrmov. Môže sa konzumovať surová, grilovaná, dusená alebo pečená, pričom jej jemná chuť sa dobre hodí k mnohým jedlám. Mirka Luberdová priniesla na svojom Instagrame recept na výborné cuketové placky.
Čo potrebujeme?
- 1 veľká cuketa
- 1 strúčik cesnaku
- 80g halloumi syr
- 2 vajíčka
- 1/2 hrnčeka bezlepkovej múky
- 1/2 lyžičky sladkej papriky
- Majorán
- Oregano
- Štipka curry
- Štipka korenia
- Himalájska soľ
- Olivový olej na varenie
Postup:
1. Cuketu nastrúhame, jemne posolíme a necháme odstáť, aby pustila vodu. Potom ju zlejeme.
2. Halloumi syr nastrúhame nahrubo a pridáme k pripravenej cukete.
3. Dochutíme majoránom, oreganom, sladkou paprikou, curry korením a himalájskou soľou podľa chuti.
4. Pridáme vajíčka a bezlepkovú múku, všetko dôkladne premiešame.
5. Zmes necháme chvíľku odstáť, aby sa spojili všetky chute.
6. Na rozpálenej panvici s trochou olivového oleja pokladáme zmes veľkou lyžicou a roztlačíme ju do tvaru placky.
7. Placky opekáme do zlatista z oboch strán.
Viac receptov z cukety nájdete tu
Upravený recept s opečenými paprikami na panvici:
Krém z pečenej červenej papriky s kešu orechmi a cesnakom
Ingrediencie:
– 4 veľké červené papriky
– 1 hrnček kešu orechov (namočené vo vode aspoň 2 hodiny)
– 3 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 lyžica citrónovej šťavy
– Soľ podľa chuti
– Čierne korenie podľa chuti
– 1/2 lyžičky údenej papriky (voliteľné)
Dobrú chuť!
Celý recept s videom nájdete tu: https://www.instagram.com/p/C9fpcG6ugiC/