Tip na bleskový obed alebo chutnú večeru: Cestoviny, po ktorých sa len tak zapráši

0
Tip na bleskový obed alebo chutnú večeru: Cestoviny, po ktorých sa len tak zapráši

Neviete, čo vykúzliť na obed či večeru? Dochádzajú vám nápady, no zároveň nemáte čas alebo chuť stáť pri sporáku dve hodiny? Vyskúšajte s nami cestoviny, ktoré sú chutné za studena i za tepla, rýchlo pripravené, relatívne zdravé, ľahké na trávenie. U nás doma sú tak obľúbené, že suroviny na ne mám vždy k dispozícii a aj v prípade neohlásenej návštevy ich robím veľmi rada.

Ingrediencie:

  • balík cestovín (pre 4 osoby odporúčam tak 300 g)
  • 1 paradajkové pesto
  • 1 pohár čiernych olív
  • 1 balenie červených cherry paradajok
  • 1 balenie mozarelly (ak máte radi viac syru, môžete dať aj dve balenia
  • feta syr alebo syr balkánskeho typu (môže aj nemusí byť)

Vyskúšajte aj recept: Jedlo, ktoré poteší mamy aj vegetariánov – cuketové rizoto

Postup:

  1. Do horúcej osolenej vody dáme variť cestoviny (výber je na vás, môžete si zvoliť aj zdravšiu verziu ako napr. cícerové alebo šošovicové cestoviny).
  2. Nakrájate na drobné kolieska čierne olivy, paradajky a mozarellu.
  3. Po uvarení cestoviny zlejeme, do ešte horúcich cestovín vmiešame celé paradajkové pesto.
  4. Primiešame nakrájané olivy, mozarellu a paradajky. Zamiešame.
  5. Ak máte radi slanšie jedlo, odporúčam posypať nastrúhaným alebo namrveným feta syrom.

Aktuálny tip: Výborný je k tomu aj medvedí cesnak.

Upozornenie: Konkrétne pesto, ktoré je uvedené na obrázke tohto receptu je jemne pikantné. Nie veľmi, ale napríklad pre úplne malé deti to môže byť nie úplne ideálne.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

žiadne príspevky na zobrazenie