Vynikajúci grilovaný údený syr s maslovými zemiakmi

Leto, grilovanie a jednoduché recepty patria nerozlučne k sebe. Vyskúšajte si pripraviť grilovaný syr, ktorý ľahko skombinujete aj so zeleninovou prílohou.

INGREDIECIE NA 1 PORCIU:

  • 2 hrubšie plátky údeného syra
  • 1 l vody
  • 300 g zemiaky
  • 20 g slané maslo
  • petržlenová vňať
  • 20 g rukola
  • 1 paradajka
  • soľ

Prečítajte si: Ktoré recepty sú na Slovensku najobľúbenejšie? 

POSTUP:

1.      Zemiaky si umyjeme, ošúpeme nakrájame na malé kocky a vložíme do hrnca s osolenou vodou. Varíme domäkka asi 25 minút.

2.      Uvarené zemiaky si scedíme, pridáme maslo, nasekanú vňať a jemne ich premiešame.

3.      Údený syr grilujeme z oboch strán asi 2 minúty.

4.      Grilovaný syr servírujeme s maslovými zemiakmi, rukolou, paradajkami a tatárskou omáčkou.

Prajeme dobrú chuť!

Zdroj: Henrieta Borowiecka, receptikovo.sk

Viac receptov nájdete na https://www.instagram.com/receptikovo/