Zuzana Fajta: Človek zistí, že všetci sme absolútne nahraditeľní

0
Zuzana Fajta: Človek zistí, že všetci sme absolútne nahraditeľní

Zuzana Fajta prijala naše pozvanie do piatej časti Akčné ženy za volantom, kde sa s ňou rozprávala moderátorka Babsy Heribanová. Zuzka je marketingová manažérka siete restaurácií Trnka Gastronomy, šéfredaktorka Magazínu Nádvorie a tiež koordinátorka štipendijného programu Nádvorie Kampus.

Partnerom relácie je TOP AUTO PREMIUM a dámy testovali krásne auto Land Rover Discovery.

Cesta do Trnavy a ku gastru

Hoci Zuzana vyštudovala sociálnu antropológiu, už päť rokov manažuje prevádzky Trnka Gastronomy v Trnave. Prečo Trnava a prečo gastro? Jedna z mojich prvých prác bola spojená s Trnavou, keďže išlo o jednu trnavskú značku. A nejako ku mne prišlo aj Trnka…Keďže rada jem, asi mi to gastro bolo súdené (úsmev)“, odpovedá Zuzana. Aby toho nebolo málo, Zuzana aktuálne popri práci študuje aj VŠMU – fotografiu, čím si plní svoj dávny sen. Priznáva však, že to vôbec nie je jednoduché.

Nádvorie v Trnave

Nádvorie je miesto v srdci Trnavy, priestor súčasnej kultúry, kde nájdete najlepšie koncerty a podujatia, komunitu, chutné jedlo a nápoje a skvelý program pre každého. Pre Zuzanu je výnimočné už tým, že ide o projekt súkromného charakteru. Tým, že stojí pri projekte od začiatku jeho fungovania, vníma ho ako svoje malé dieťa. Vidí, ako sa to celé príjemným spôsobom mením, vyvíja.

Unikátna ponuka pre študentov

Zuzana pred tromi rokmi rozbehla štipendijný projekt Kampus, aby sa študenti mohli vzdelávať aj v iných oblastiach, na svojom sebarozvoji, na manažérskych zručnostiach, aby vedeli pracovať v tíme. „Máme teraz šesť dievčat. Okrem ubytovania, ktoré stojí za to (realizoval ho Matúš Valo, bratislavský primátor) je najväčším benefitom mentoringový program. Snažíme sa im ponúknuť niečo viac ako len titul. Skúsenosť nám ukazuje, že mentoring je niečo, čo študenta posunie najďalej. Pomôže im ukázať, čo sa bude diať, keď odtiaľto konečne vyjdeš, ako si budovať kontakty, rôzne workshopy cez projektové alebo prezentovacie zručnosti. Ťahačom mentoringového programu je „jedlo zadarmo“, smeje sa Zuzana.

Ako zostať akčný a nezblázniť sa?

„Myslím, že základom je nepreháňať to s prácou. Každá práca počká. Vedieť si ju upratať, robiť efektívne – s tým má veľa ľudí problém. Snažím sa robiť v pracovné dni v čase na tom vyhradenom“, hovorí Zuzana. Podľa jej slov sa nedá 24 hodín denne makať a byť potom po dvoch, troch rokoch efektívny. Ona využíva aj obdobia dlhšieho voľna (priznáva však, že si ich môže dovoliť), cestuje alebo nerobí aj vôbec nič. Jedna vec je efektivita, ale treba si vedieť aj oddýchnuť.

V rozhovore sa okrem iného dozviete:

  • aké autá Zuzana preferuje a o či má rada automatiku,
  • či má Nádvorie v Trnave na Slovensku obdobu,
  • o jej vtipnom roadtripe v Kalifornii,
  • je ešte OK vydávať printový magazín v dobe, keď sa všetko preklápa do online,
  • o jej aktuálnom vysokoškolskom štúdiu fotografie na VŠMU,
  • čím najradšej cestuje.

Celú reláciu si môžete pozrieť tu

žiadne príspevky na zobrazenie