Čo si obliecť do lietadla?

0
Čo si obliecť do lietadla?
unsplash.com

Chystáte sa cestovať lietadlom? Čo si obliecť do lietadla, aby ste sa cítili pohodlne a zároveň vám nebolo zima?

Stylistka a nadšená cestovateľka Alexandra Vrábelová vám pomôže vybrať ten správny outfit pre váš let. So šiestimi rokmi praxe v styling poradenstve je tá vhodná osoba, ktorá vám poradí pohodlné oblečenie do lietadla. Nižšie sú jej tipy, ako zostať štýloví vo výške 10 000 metrov.

Čo si obliecť do lietadla a čo nechať v kufri?

Pohodlie je na prvom mieste, ale poznajte pravidlá

Alexandra sa chce cítiť pekne aj počas cestovania, ale trvá na tom, že pohodlie je na prvom mieste. „Vždy nosím čierne legíny, voľné nohavice alebo dlhú sukňu – niečo, čo je aspoň trochu elastické,“ hovorí. „Niečo neutrálne, ale určite pohodlné, čo ma nebude nikde tlačiť.“

Ľudia by mali v lietadle dodržiavať dress code, ktorý sa líši od jednej leteckej spoločnosti k druhej. Väčšinou nie je v lietadle povolené nič, čo by sa dalo považovať za urážlivé. „Nenoste nič s vulgárnymi výrazmi, inak by ste mohli byť vyhodení z lietadla,“ hovorí Alexandra.

Prečítajte si: 10 tipov, čo si zabaliť do príručnej batožiny

Vrstvite

Ak sa chystáte do slnečného Miami Beach alebo do Andalúzie, môže byť lákavé obliecť si už doma roztomilé slnečné šaty a šľapky. Nie je to však dobrá voľba. Veľa ľudí sa oblieka podľa miesta, kam idú, bez toho, aby zvážili, že lietadlo bude tiež miestom, kde strávia nejaký čas. V lietadlách býva obyčajne chladnejšie, preto je lepšie vrstviť oblečenie.

Ak sa chcete počas letu cítiť pohodlne, vymeňte šaty za nohavice. Alebo zvoľte krátke šaty a pod ne si oblečte legíny. Ďalším tipom sú dlhé šaty, ku ktorým si ľahko oblečiete hoci aj podkolienky. Základná vrstva by mohla obsahovať tričko, dlhý top alebo košeľu s dlhým rukávom a na to pridať sveter alebo ľahkú bundu.

Pár vrstiev by mohlo pridať na vašej batožine extra objem, ale akonáhle sa lietadlo rozbehne, budete vďační, že ste si letné oblečenie nechali v kufri.

Prečítajte si: Ktoré krajiny sú najlacnejšie na cestovanie? Kde vás dovolenka bude stáť najmenej?

Oufit do lietadla od stylistky Alexandry

Noste topánky s uzavretou špičkou

Späť k žabkám – dajú sa ľahko vyzuť, keď prechádzajú bezpečnostnou kontrolou. Ale keď už budete v lietadle, pravdepodobne si budete priať, aby ste mali na sebe niečo menej exponované. „Ideálne je vyhnúť sa topánkam s otvorenou špičkou,“ hovorí stylistka Alexandra Vrábelová.

Spýtali sme sa, čo nosí ona. „Ak mám v kufri miesto na sandále, vezmem si do lietadla uzavreté pohodlné topánky. Osvedčili sa mi napríklad poltopánky značky Rieker, veľmi dobre sa v nich cítim. Ak však potrebujem minimalizovať objem svojej batožiny, obujem si pár topánok, ktorý budem nosiť celý svoj pobyt. Ak sú to sandále, pribalím si do príručnej batožiny pár ponožiek,“ odpovedá.

Nosenie sandálov alebo drevákov bez ponožiek môže zvýšiť vaše šance, že prechladnete. Namiesto nich vám dobre poslúži pár tenisiek alebo nazúvacích topánok.

Rúško je váš najlepší doplnok

Áno, plyšové vankúšiky za hlavu a masky na spanie dokážu zmeniť akýkoľvek let na prvotriedny zážitok. Najmä na dlhé lety je príjemné pribaliť si niečo, bez čoho neviete zaspať. „Vankúšik si neteba brať, ak máte sveter, ktorý si viete zrolovať,“ hovorí Alexandra.

Keď sa budete chystať na dovolenku, pravdepodobne budete myslieť na veľa vecí – ale s týmito tipmi nebudete musieť rozmýšľať aspoň nad tým, čo si obliecť do lietadla:)

Zdroj foto na titulke: unsplash.com

žiadne príspevky na zobrazenie