Tvarohové muffiny sú jemné a nadýchané koláčiky, ktoré vďaka tvarohu získavajú vláčnu a šťavnatú textúru. Tvaroh je bohatý na bielkoviny, čo robí muffiny výživnejšími a vhodnými aj ako zdravšia alternatíva sladkých raňajok či desiatej.
Do cesta sa často pridáva vanilka, citrónová kôra alebo ovocie, čo muffiny ešte viac dochutí a osvieži. Recept na tvarohové muffiny je veľmi jednoduchý a zvyčajne vyžaduje len pár základných surovín, ktoré nájdeme v každej kuchyni. Vďaka ich univerzálnosti si ich obľúbia nielen deti, ale aj dospelí pri každej príležitosti.
Tvarohové muffiny od Mirky Luberdovej
Ingrediencie:
- 250 g tučného hrudkového tvarohu
- 2 vajíčka
- Šťava z 1 pomaranča
- Kôra z 1 citróna
- Škorica a med podľa chuti.
Postup:
Mixujeme do hladka. Potom vložíme do vymastených košíčkov alebo do formy a pečieme na 170 stupňoch do zlata.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CZb5i_zKqhU/