Tipy na veľkonočné pohostenie: 4 rýchle a chutné recepty

0
Tipy na veľkonočné pohostenie: 4 rýchle a chutné recepty
https://unsplash.com/photos/cooked-food-on-white-ceramic-plate-O4wSmNb6w18

Veľká noc je obdobie, keď sa stretávame s rodinou a priateľmi, aby sme si spoločne vychutnali sviatočné jedlá. Ak hľadáte jednoduché a rýchle recepty na pohostenie, tu je niekoľko skvelých tipov, ktoré zvládnete pripraviť bez stresu.

1. Tradičná veľkonočná plnka

Ingrediencie:

  • 300 g staršieho pečiva
  • 200 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 200 g údeného mäsa
  • 1 zväzok petržlenovej vnāte
  • 1 cibuľa
  • Soľ, korenie

Postup:

  1. Pečivo nakrájajte na kocky a namočte do mlieka.
  2. Pridajte nasekané údené mäso, petržlen, cibuľu a rozšľahané vajcia.
  3. Dochuťte soľou a korením.
  4. Pečie sa pri 180 °C asi 40 minút.
https://www.youtube.com/ PENNY

2. Plnené vajíčka

Ingrediencie:

  • 6 uvarených vajec
  • 100 g taveného syra
  • 1 čl horčice
  • Soľ, korenie
  • Pažítka na ozdobenie

Postup:

  1. Vaječné žĺtky vyberte a zmiešajte s taveným syrom a horčicou.
  2. Dochuťte soľou a korením.
  3. Zmes naplňte do bielkov a ozdobte pažítkou.

Recept na moravské koláče s tvarohom a slivkovým lekvárom

3. Veľkonočný baranček

Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 150 g cukru
  • 200 g hladkej múce
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 100 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 1 čl vanilkového cukru

Postup:

  1. Vajcia vymiešajte s cukrom do peny.
  2. Pridajte olej, mlieko a sypké ingrediencie.
  3. Cesto vlejte do formy na barančeka a pečte pri 170 °C asi 40 minút.
canva.com

4. Torrijas (sladké španielske hrianky)

Ingrediencie:

  • 1 bageta alebo starší chlieb
  • 500 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 100 g cukru
  • 1 čl škorice
  • Kôra z 1 citróna
  • 1 čl vanilkového extraktu
  • Olej na vyprážanie
  • Med alebo cukor na posypanie
https://unsplash.com/photos/bread-on-white-ceramic-plate-0MXi2Ui8j38

Postup:

  1. Mlieko zohrejte s citrónovou kôrou, vanilkou a škoricou, potom nechajte vychladnúť.
  2. Bagetu nakrájajte na plátky a namočte do mlieka.
  3. Plátky namočte do rozšľahaných vajec a vypražte na oleji dozlatista.
  4. Posypte cukrom alebo prelejte medom a podávajte.

Tieto recepty sú jednoduché na prípravu a zaručene potešia každého hosťa. Prajeme vám chutnú Veľkú noc!

žiadne príspevky na zobrazenie

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu