Leto, grilovanie a jednoduché recepty patria nerozlučne k sebe. Vyskúšajte si pripraviť grilovaný syr, ktorý ľahko skombinujete aj so zeleninovou prílohou.
INGREDIECIE NA 1 PORCIU:
- 2 hrubšie plátky údeného syra
- 1 l vody
- 300 g zemiaky
- 20 g slané maslo
- petržlenová vňať
- 20 g rukola
- 1 paradajka
- soľ
Prečítajte si: Ktoré recepty sú na Slovensku najobľúbenejšie?
POSTUP:
1. Zemiaky si umyjeme, ošúpeme nakrájame na malé kocky a vložíme do hrnca s osolenou vodou. Varíme domäkka asi 25 minút.
2. Uvarené zemiaky si scedíme, pridáme maslo, nasekanú vňať a jemne ich premiešame.
3. Údený syr grilujeme z oboch strán asi 2 minúty.
4. Grilovaný syr servírujeme s maslovými zemiakmi, rukolou, paradajkami a tatárskou omáčkou.
Prajeme dobrú chuť!
Zdroj: Henrieta Borowiecka, receptikovo.sk
Viac receptov nájdete na https://www.instagram.com/receptikovo/