Vyskúšajte rybu inak: Sumček pečený v balíčku

0
Vyskúšajte rybu inak: Sumček pečený v balíčku

Sumček patrí medzi ryby, ktoré sú oceňované pre vysokú kvalitu mäsa, nízky obsah tuku a vysoký obsah bielkovín. Práve pre tieto vlastnosti je sumček vyhľadávanou gastronomickou pochúťkou.

Mäso je typicky ružovo-červenej farby, iba s 3,5 – 4% tuku, bohaté na 3 a 6 omega mastné kyseliny, ktoré napomáhajú zníženiu hladiny cholesterolu v krvi. Nespornou výhodou sumčeka afrického je aj skutočnosť, že nemá typický rybí zápach. Ocenia to najmä deti, ale aj citlivejší dospelí. Po tepelnej úprave ružovkasté sfarbenie mäsa postupne bledne.

Na sumčeka pečeného v balíčku budeme potrebovať približne jednu hodinu. Recept je na 4 porcie.

Čo budeme potrebovať :

  • 800 g filet sumčeka bez kože
  • Soľ
  • Korenie
  • Citrónovú šťavu
  • Čerstvý koriander
  • 500 g zemiakov
  • 250 g cukety
  • 250 g cherry paradajok
  • Lyžičku sušeného oregana
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • Papier na pečenie

Postup :

  1. Zemiaky v šupke poriadne umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cuketu a paradajky taktiež nakrájame.
  2. Vo väčšej miske zmiešame zeleninu, osolíme ju, pridáme lyžicu olivového oleja, sušené oregano a nasekaný čerstvý koriander. Túto zmes premiešame a necháme chvíľu postáť, aby cuketa a paradajky pustili šťavu.
  3. Sumčeka opláchneme, nakrájame na 4 kusy, osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme ho.
  4. Pripravíme si baliaci papier, z ktorého odrežeme 4 obdĺžniky a taktiež zapekaciu misu kam budeme balíčky ukladať.
  5. Na dno každého papiera lyžicou ukladáme zeleninu, bez šťavy ktorá sa nám vytvorila. Na vrch uložíme kúsok ryby.
  6. Na rybu položíme stonky čerstvého koriandra a takto pripravené balíčky zaviažeme, dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C na 35-40 minút.

Viac na www.zrodene.eu

Zdroj: Zrodené v EÚ

Domáce tortilly s kuracím mäsom podľa Katky Neumannovej

žiadne príspevky na zobrazenie