Poznáte hummus? Je to slané jedlo, dip či nátierka pôvodom z Blízkeho Východu. Robí sa z vareného, roztlačeného cíceru zmiešaného s tahini, citrónovou šťavou a cesnakom.
Štandardná obloha na Blízkom východe zahŕňa olivový olej, niekoľko cícerov, petržlenovú vňať a papriku.
Dávate si hummus na cestoviny? Ja som ho teraz pridala do pesta a vznikla z toho výborná omáčka, ktorá navyše skvelo zasýti. Rýchly a zdravý obed alebo večera je na svete. A také majú predsa akčné ženy najradšej.
Suroviny:
400 g cestoviny
150 g hummusu (ak nemáte, môžete skúsiť fazuľku)
2 hrste bazalky
1 hrsť vlašských orechov
2 strúčiky cesnak
2 hrste parmezánu
Postup:
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Pesto si pripravíme zmixovaním bazalky alebo aj rukoly, orechov a dochutíme cesnakom, parmezánom. Nakoniec pridáme hummus. Na zriedenie môžeme použiť olej alebo aj vodu. Hotové cestoviny zmiešame s pripravenou omáčkou. Dozdobíme čerstvou rukolou alebo polníčkom a obľúbenými semienkami.