Strukovinová zimná polievka s pošírovaným vajíčkom a pažítkou

0
Strukovinová zimná polievka s pošírovaným vajíčkom a pažítkou

Šošovica a fazuľka sú ako stvorené na prípravu skvelej polievky. A keď k nim pripojíte ešte cibuľu, cesnak a vajíčko, máte skvelú zdravú polievku. Recept nájdete na instagrame Mirky Luberdovej.

Suroviny (4 porcie):

  • 100 g belúga šošovice (uvarenej)
  • 100 g červenej šošovice (uvarenej)
  • 100 g malých fazuliek (kidney) (uvarených)
  • 2 stredne veľké zemiaky (na kocky)
  • 2 topinambury (na kocky)
  • 1 stredná cibuľa (nakrájaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • 100 ml rastlinnej smotany
  • 1 ČL údenej papriky
  • Čierne korenie a soľ podľa chuti
  • 1 PL ghee (prepustené maslo)
  • 4 čerstvé vajcia (na pošírovanie)
  • Pažítka na ozdobu

Postup:

1. Príprava surovín:
Očistite a nakrájajte cibuľu, cesnak, zemiaky a topinambury. Belúga šošovicu a fazuľky uvarte samostatne do mäkka (alebo použite vopred uvarené).

2. Restovanie:
Na ghee orestujte cibuľu a cesnak do zlatista. Pridajte zemiaky, topinambury, údenú papriku, čierne korenie a soľ. Restujte 2–3 minúty.

3. Varenie:
Pridajte uvarenú belúga šošovicu, fazuľky a zalejte vodou alebo zeleninovým vývarom (cca 1 liter). Varte, kým zemiaky a topinambury nezmäknú (10–15 minút).
Pridáme červenú šošovicu, necháme na jemnej teplote uvariť.

4. Zjemnenie polievky:
Po uvarení pridajte rastlinnú smotanu a nechajte krátko prevariť. Polievku podľa potreby dochuťte.

Celý fotorecept nájdete tu: Instagram

žiadne príspevky na zobrazenie

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu