Najlepšie kariérne rady z roku 2017

0
Najlepšie kariérne rady z roku 2017
kariéra, rady, ruky, internet

Rok 2017 sa skončil. Stihli ste sa už zamyslieť nad uplynulým rokom? Čo nám priniesol v práci a čo by sme rady vylepšili v tom budúcom?

Rok sme úspešne uzavreli a práve teraz je možno ideálny čas na bilancovanie starého roka a uvažovanie nad tým, čo by sme rady zmenili v novom roku. Business Insider uverejnil rozhovory s mnohými úspešnými ľuďmi o ich pracovných skúsenostiach a kariérnych radách. Nižšie uvádzame niektoré tipy z roku 2017, ktoré sa opakujú a pokladáme ich za mimoriadne dôležité.

https://www.instagram.com/p/BWN2n4xhOmE/?taken-by=joulee

Zdroj: Instagram. Foto: Julie Zhuo s manželom

Nakladajte s časom efektívne

Podľa Julie Zhuo to znamená napríklad sústrediť sa pri pracovných stretnutiach presne na to, čo chceme dosiahnuť na každom z nich. „Na každé stretnutie idem s myšlienkou toho, čo chcem urobiť alebo povedať,“ povedala. „To je oveľa, oveľa jednoduchšie, keď máte denne množstvo rôznorodých stretnutí a úloh. Sústrediť sa v danom momente poctivo na prítomný cieľ.

https://www.instagram.com/p/sKwW11gq4u/

Zdroj: Instagram. Foto: Daniel Schwartz

Zostaňe pokorná a tvrdo pracujte

Daniel Schwartz, CEO spoločnosti Burger King hovorí, že vždy preveruje kandidátov na prácu s jednou a tou istou nepríjemnou otázkou. Chce, pravdaže, aby k nemu boli úprimní a vyjadrili sa autenticky, podľa svojich hodnôt. „Jedna otázka, ktorú sa pýtam, znie: Si múdry alebo tvrdo pracuješ? Schwartzova odpoveď znie: „Chcete ľudí, čo tvrdo pracujú. Boli by ste prekvapení, koľko ľudí mi hovorí, že nemusia tvrdo pracovať, lebo sú múdri. Pokora je dôležitá. “

https://www.instagram.com/p/1QtcV5HTgJ/?tagged=reidhoffman

Zdroj: Instagram. Foto: Reid Hoffman

Úspech je o ľuďoch – nie o plánoch

Plány vás môžu posúvať ďalej, ale ak chcete skutočne nakopnúť svoju kariéru či biznis o veľký krok vpred, budete potrebovať pomoc od iných ľudí. To je niečo, čo sa spoluzakladateľ LinkedIn a investor Reid Hoffman naučil z prvej ruky. V rozhovore pre Business Insider hovorí, že úspech tkvie v umení vybudovať si čo najsilnejšiu sieť kontaktov, pretože to je tá vec, ktorá vás najviac katapultuje, keď to budete potrebovať. Ďalej uvádza, že úspech je rovnako tvrdá práca a neustále učenie sa.

https://www.instagram.com/p/Bb8JlPClxTr/?taken-by=timferriss

Zdroj: Instagram. Foto: Tim Ferriss

Kľúčový je tréning

Úspech nie je o snívaní, ale o práci. Prácu Tim Ferriss prirovnáva k športu. V rozhovore pre Business Insider hovorí, že „Ide o prax a skúšanie zručností, ktoré chcete mať ako spoľahlivý nástroj v momente, keď ich budete potrebovať. Je to ako pri športe. Nemôžete čítať knihu o futbale a potom ísť na majstrovstvá sveta.“ Dodáva, že sa inšpiruje tiež citáciou od starovekého gréckeho básnika Archilocha: „Nenapĺňame úroveň našich očakávaní, padáme na úroveň nášho tréningu.“

https://www.instagram.com/p/BbFCFZuD7AU/?taken-by=barbaracorcoran

Zdroj: Instagram. Foto: Barbara Corcoran

Prijať riziká

Barbara Corcoran, startupová investorka, je žena, ktorá neváha. Najmä ak ide o rozhodnutie previať veľké riziká. „Myslím, že najlepší čas na to, kedy na seba vziať riziko, či už ide o odchod zo zamestnania alebo začatie vlastného podnikania je v momente, keď o tom premýšľate,“ uviedla Barbara. Samozrejme, netvrdí tým definitívne, že je nutné neustále bezdôvodne riskovať. „Myslím, že dôležitá vec je pýtať sa samej seba: Čo ma urobí šťastnou?“ Je ťažké nájsť túto odpoveď, keď ste mladá, a tak sa musíte k nej priblížiť „rovnakým spôsobom, ako zisťujeme, aké oblečenie na nás vyzerá dobre. Jednoducho veľa skúšať.

https://www.instagram.com/p/BMPptMPhUBo/?taken-by=lockheimer

Zdroj: Instagram. Foto: Hiroshi Lockheimer

Rovnováha medzi pracovným a súkromným životom

O rovnováhe medzi súkromným a pracovným životom sa hovorí veľa. Otázka je, kto ju skutočne žije? Viceprezident spoločnosti Android, Chrome OS a Chromecast, Hiroshi Lockheimer, tvrdí, že rovnováhu si treba nastaviť podľa seba. Pre neho to znamená, že sa snaží udržať si istú rutinu. Snaží sa venovať deťom, vyzdvihnúť ich zo školy, tráviť s nimi čas a na konci dňa si spoločne zacvičiť či sa porozprávať. Zároveň často potrebuje dorobiť večer nejakú prácu ešte predtým, než si ľahne do postele. „Môj pracovný a súkromný život sa často prelínajú.“ Je ťažké oddeliť prácu a súkromie. Zachovať balans mu pomáha denná rutina.

Našli ste v článku inšpiráciu pre seba alebo máte vlastnú radu? Podeľte sa o ňu s nami na Facebooku:)

žiadne príspevky na zobrazenie