Na Slovensku vzniká nová kniha z barmanského prostredia. Autor, Stanislav Harciník, je jedným z najlepších slovenských barmanov, ktorýsa rozhodol vydať knihu The Cocktail Balance pre študentov, ľudí z gastronómie a aj pre milovníkov barovej kultúry.
Viac o knihe The Cocktail Balance
Ingrediencie sú kľúčové
V knihe tiež nájdete definície 20 moderných ingrediencií, s ktorými autor pracuje pri tvorbe cocktailov – čerešne, zázvor, fialová mrkva či malinové listy. Nechýba barové náradie, technológie a techniky príprav. Prečítate si o práci s ľadom a rovnako aj návody, postupy a receptúry na originálne cocktaily.
V knihe The Cocktail Balance nájdete overené procesy, ktoré fungujú a ktorými sa môžete inšpirovať autorom Stanislavom Harciníkom: “Kniha bola pôvodne iba mojim receptárom, keďže sa venujem tvorbe drinkov a baví ma práca s chuťami. Ale uvedomil som si, že mojou súčasťou nie sú len recepty, ale aj celý ten kreatívny proces a prístup, ktorý vám chcem ukázať. A je len na vás, čo si z neho vyberiete.”
The Cocktail Balance – kniha, ktorá posunie hranice kreativity