Ako sa starať o svojich hostí? „Barmanská učebnica“ vás naučí nielen to!

0
Ako sa starať o svojich hostí? „Barmanská učebnica“ vás naučí nielen to!

Na Slovensku vzniká nová kniha z barmanského prostredia. Autor, Stanislav Harciník, je jedným z najlepších slovenských barmanov, ktorýsa rozhodol vydať knihu The Cocktail Balance pre študentov, ľudí z gastronómie a aj pre milovníkov barovej kultúry.

Kniha obsahuje okrem teoretickej aj praktickú časť, ktorú autor pracovne nazval “barmanská učebnica” a chce ju dostať aj do odborných škôl na Slovensku. Aby študenti a študentky, ktorí chcú byť súčasťou slovenského barmanstva, mali prístup nielen k základom barmanskej práce.
Aj vďaka podpore ľudí na startlab.sk/TheCocktailBalance sa tak môže kniha dostať do 15 odborných škôl hotelových služieb a obchodu na Slovensku.
Stanislav Harciník: “Záleží nám, aby sme do našich tímov prijímali šikovných ľudí, ktorí ovládajú základy profesionálneho barmanstva. Preto chceme, aby kniha The Cocktail Balance bola dostupná aj pre študentov a študentky stredných odborných škôl.”
Aktuálne prebieha crowdfundingová kampaň na podporu vydania knihy The Cocktail Balance.

Viac o knihe The Cocktail Balance

Kniha The Cocktail Balance je návodom, ako robiť na Slovensku kvalitné barmanstvo. Barmanská kniha nielen pre skúsených barmanov a barmanky, ale aj študentov a študentky odborných škôl, ktorá posunie hranice vašej kreativity od základov.
Je rozdelená na 3 základné časti – teoretickú, praktickú a odkazy od najlepších slovenských barmanov. Teoretická časť obsahuje základy profesionálneho prístupu v jednotlivých kapitolách, ako sa prezentovať a ako sa starať o svojich hostí.
Dozviete sa tiež proces cenotvorby cocktailu, efektívne metódy využiteľné na spracovanie kreatívnych myšlienok a v kapitole venovanej gastrofyzike a neurogastronómii – to, ako môže vôňa, dotyk, zvuk a vizuál ovplyvniť výslednú chuť cocktailu. A to všetko vytvára komplexný a nezabudnuteľný zážitok pre Vašich hostí.

Ingrediencie sú kľúčové

V knihe tiež nájdete definície 20 moderných ingrediencií, s ktorými autor pracuje pri tvorbe cocktailov – čerešne, zázvor, fialová mrkva či malinové listy. Nechýba barové náradie, technológie a techniky príprav. Prečítate si o práci s ľadom a rovnako aj návody, postupy a receptúry na originálne cocktaily.

V knihe The Cocktail Balance nájdete overené procesy, ktoré fungujú a ktorými sa môžete inšpirovať autorom Stanislavom Harciníkom: “Kniha bola pôvodne iba mojim receptárom, keďže sa venujem tvorbe drinkov a baví ma práca s chuťami. Ale uvedomil som si, že mojou súčasťou nie sú len recepty, ale aj celý ten kreatívny proces a prístup, ktorý vám chcem ukázať. A je len na vás, čo si z neho vyberiete.”

The Cocktail Balance – kniha, ktorá posunie hranice kreativity

O autorovi:

Stanislav Harciník je šéfbarmanom bratislavského Mirror Cocktail Baru v hoteli Carlton. Je odborným riaditeľom najuznávanejšieho printového média pre barmanov Bar Magazine – Thinking about Drinking a spoluzakladateľom gastronomickej iniciatívy We Host You, ktorej cieľom je plošné zvyšovanie úrovne gastronómie na Slovensku a edukácia mladých slovenských barmanov a zároveň spolutvorca produktov Balance Cocktail Ingredients.
Práve odovzdávanie nadobudnutých skúseností a starostlivosť o budúce generácie inšpirovali Stana k vytvoreniu knihy The Cocktail Balance. Táto kniha je určená všetkým, ktorí chcú nasebe pracovať a posúvať sa ďalej. “Bar, Cocktail a Hostia sú mojím životným štýlom, čo je alebo bude tým vaším?” Stanislav Harciník, autor knihy The Cocktail Balance.

Ohodnoťte článok

0

žiadne príspevky na zobrazenie

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu