Charli D’Amelio: Najslávnejšie dievča vo svete sociálnych sietí

0
Charli D’Amelio: Najslávnejšie dievča vo svete sociálnych sietí
https://www.instagram.com/charlidamelio/

Len vo veku 16 rokov Charli D’Amelio nazbierala milióny sledovateľov na TikToku a na svojom konte má už niekoľko lukratívnych kozmetických spoluprác. „Mám pocit, že je toľko vecí, ktoré môžem teraz robiť,“ povedala Charli D’Amelio, keď sa jej pýtali, či by si dokázala predstaviť svoj život mimo internetu.

Charli D’Amelio opisuje svoj život ako plný tínedžerských záležitostí: „Stále chodím online do školy. Chodievam na kávu. Chodím plávať.“ A okrem toho je jednou z najznámejších ľudí na Zemi, len mesiac po jej šestnástich narodenách.

https://www.instagram.com/charlidamelio/

Rýchly vzostup Charli D’Amelio možno skutočne pochopiť iba vďaka náhlemu významu TikToku, čínskej video aplikácie, predtým známej ako Musical.ly. V roku 2018, keď sa aplikácia dostala k americkým brehom, mala D’Amelio 14 rokov, žila v Connecticute a venovala sa súťažnému tancu.

Svoje prvé video – sladké, trochu naivné, synchronizované pery – zverejnila v marci nasledujúceho roka. Potom sa ona (a celá jej rodina) stala absurdne slávnou. Od jej prvého TikTok až po dnešok sa sledovanosť Charli D’Amelio zvýšila na na 180 miliónov na platformách sociálnych sietí, pričom väčšinu jej fanúšikov tvorí publikum TikToku.

Jej videá sú očarujúcou zmesou tancov, úryvkov populárnych piesní a momentiek z jej života, ktorý sa odohráva v jej prímestskom dome v Connecticute. Teraz sa natáča v presklenom sídle niekde v kopcoch južnej Kalifornie.

Prečo je taká populárna?

https://www.instagram.com/charlidamelio/

Keď si pozriete jej videá, jej virálnosť dáva zmysel. Jej žiarivá pleť a dlhé mihalnice sú neprehliadnuteľné, a aj keď sú medzi vami kilometre a obrazovky, cítite z nej vrúcnu láskavosť.  Vďaka sympatii, ktorú vyžaruje, si ju možno ľahko predstaviť ako skutočnú kamarátku.

Charli D’Amelio stále opakuje dôležitosť láskavosti a pozitívneho myslenia a chce plánuje pokračovať vo využívaní svojej platformy na posilnenie svojich followerov.

Jej ranná rutina tiež zaberá – asi na základe preferencií krásy Generácie Z – hydratačný krém a minimálny make-up.

„Väčšinou si po sprchovaní len umyjem tvár,“ hovorí. D’Amelio priznáva, že celkom nerozumie svojej náhlej sláve: „Ani ja nechápem ten humbuk,“ píše vo svojom bio na TikToku.

Ale TikTok je nevyspytateľná platforma v digitálnom svete, ktorej dominuje nevyspytateľná popularita dovtedy neznámychľudí. A tak sa dnes vďaka tomu môže stať celebritou takmer ktokoľvek.

Charli D’Amelio je nadšená platformou TikTok. „Je to pre mňa prirodzené,“ hovorí o prísnom rozvrhu uverejňovania postov a algoritme TikToku. V jednom videu D’Amelio jedáva koláč. V ďalšom tancuje v crop tope a potí sa, zatiaľ čo drží veľkú kávu. A keď sa okolo jej osoby vyskytnú nepríjemné reči a ohováranie, D’Amelio sa obráti na Instagram Live a Twitter, aby sa úprimne porozprávala so svojimi fanúšikmi.

Charli D‚Amelio začína kraľovať aj v beauty sfére

https://www.instagram.com/charlidamelio/

20. júla sestry D’Amelio oznámili spoluprácu s novou podznačkou Morphe – Morphe 2, po ktorej nasledovalo partnerstvo so značkou Orosa. Prítomnosť populárneho 16-ročného dievčaťa online a partnerstvá so slávnymi značkami sa stali symbolom budúcnosti influencer marketingu.

Čokoľvek Charli D’Amelio spraví, sa okamžite stane relevantným pre životy miliónov mladých ľudí na celom svete.

„Celý život som bola súťažnou tanečnicou. Viem, že veľa ľudí mimo TikToku nevie, že študujem tanec, ale je to niečo, čomu sa rozhodne chcem venovať viac,“ hovorí.

Čokoľvek to bude, určite to bude sledovať 133 miliónov ľudí na TikToku a 46 miliónov na Instagrame.

Zdroj: allure.com, https://www.instagram.com/charlidamelio/

žiadne príspevky na zobrazenie