Sušienky so sezamom a bielou čokoládou

Share
Majú vaše deti alebo vy radi sušienky? Kto by ich nezbožňoval, však?
Čo tak pripraviť si ich spolu doma? Recept je jednoduchý na prípravu, zvládnete ho veľmi rýchlo. Sušienky sú zvonku chrumkavé a vo vnútri krásne vláčne.
A určite vás zaujme netradičná kombinácia tahini a čokolády.

Čo je tahini?

Tahini je stredovýchodné korenie vyrobené z opečeného mletého lúpaného sezamu. Podáva sa samotný alebo ako hlavná zložka humusu, baba ghanoush a chalvy. Tahini sa používa v kuchyniach Levantu a východného Stredomoria, južného Kaukazu, ako aj v častiach severnej Afriky.

Aké suroviny potrebujete:

300 g múka hladká,
200 g maslo,
50 g tahini pasta,
3 PL sezam,
1 ČL sóda bikarbóna,
150 g cukor trstinový,
2 ks vajce,
vanilka, štipka soli,
50 g biela čokoláda

Postup:

Suroviny zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň na 30 minút odležať do chladničky.
Potom vytvarujeme guličky, rozvaľkáme ich na placky s priemerom približne 7 cm.
Rozložíme ich na papier vo väčšej vzdialenosti od seba.
Pečieme pri 180 °C asi 8 minút.
Dobrú chuť!

1 Comment

Katarína Janíková 23 januára, 2021 - 19:34

Sú fantastické, chutia s kávičkou, s čajíkom….

Post Comment