Kto má rád zložité recepty? Možno tak na jeseň, keď je vonku sychravo a nemáte čo robiť. V lete si prácu odľahčíme. A aj jedlo. Máme pre vás skvelý recept s lososom a cestovinami! Ideálny je tiež do práce.
Cestovinový šalát s trhaným lososom
Čas prípravy: 30 minút (akčné ženy za 20:)
Počet porcií: 1
Budeme potrebovať:
150 g filé z lososa
200 g cestovín penne
1 polievkovú lyžicu bieleho Gazdovského jogurtu od Hollandie
rukolu a poľníček
olivový olej, rozmarín, cherry paradajky
čierne korenie a soľ, citrón, limetku
Postup prípravy
- Filé z lososa osolíme a okoreníme. Opečieme z oboch strán.
- Uvaríme cestoviny podľa návodu na obale v osolenej vode. Hotové cestoviny scedíme a prelejeme trochou olivového oleja. Necháme vychladnúť.
- Rukolu s poľníčkom umyjeme a zmiešame s cestovinami.
- Na olivovom oleji s rozmarínom krátko orestujeme cherry paradajky a potom vmiešame do cestovín.
- Z jogurtu, citrónovej a limetkovej šťavy, citrónovej kôry, soli a čierneho korenia vytvoríme zmiešaním všetkých ingrediencií dresing. Ten vmiešame do cestovín.
- Nakoniec pridáme natrhaného lososa.
Recept pripravila juniorská reprezentácia Asiociácie Kuchárov a cukrárov ČR. Tipy na ďalšie recepty nájdete na Instagrame:
https://www.instagram.com/p/BxK4c5_Ad3u/
Foto na titulke: pixabay.com